Виконком Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) на чотири роки усунув Росію від всіх міжнародних турнірів, включаючи Олімпійські ігри в Токіо та Пекіні, і ЧС-2022 з футболу.

Російські спортсмени зможуть виступати на змаганнях під нейтральним прапором, як це було в Пхенхані-2018.

Російська сторона може оскаржити рішення в Спортивному арбітражному суді (CAS), однак, в разі, якщо Росія програє суд, спортсмени можуть втратити шанс брати участь в Олімпіаді та інших міжнародних змаганнях навіть під нейтральним прапором.

Про це заявив глава Російського антидопінгового агентства (РУСАДА) Юрій Ганус у коментарі Радіо Свобода.

"Сам запуск цієї судової процедури дає можливості для третіх осіб увійти в процес з вимогою посилення санкцій. До цього моменту вони не мали жодної можливості це зробити, тому що не були сторонами справи. А всі, хто професійно займається цією темою, знають, що цілий ряд країн виступили за повне позбавлення російських спортсменів права брати участь в Олімпіадах та інших міжнародних змаганнях", - заявив Ганус.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Як писав Знай.ua, 9 грудня в Лозанні відбулося засідання виконкому WADA, де рішення відсторонити Росію від міжнародних змагань було прийнято одноголосно.

Нагадаємо, що комітет по відповідності рекомендував позбавити статусу Російське антидопінгове агентство (РУСАДА) і усунути РФ від міжнародних стартів на 4 роки, а також позбавити Росію права проводити великі спортивні турніри.

Всі ці рекомендації були прийняті.

Олімпійські ігри в Токіо пройдуть з 24 липня по 9 серпня 2020 року, Getty Images
Олімпійські ігри в Токіо пройдуть з 24 липня по 9 серпня 2020 року, Getty Images

Рішення прийнято у зв'язку з тим, що Комітет по відповідності прийшов до висновку, що розбіжності в даних Московської антидопінгової лабораторії викликані навмисними маніпуляціями з метою приховати позитивні допінг-тести російських спортсменів.
Нагадаємо, що британське видання The Telegraph, посилаючись на свої джерела, писало, що Москва маніпулювала даними протягом останніх 18 місяців.

Як писав портал Знай.ua, сотні спортсменів з Росії попалися на допінгу.