Тхеквондистка Кімія Алізаде, єдина олімпійська чемпіонка в історії Ірану, була змушена виїхати зі своєї батьківщини. Про це спортсменка написала на своїй сторінці в Instagram.

За словами Алізаде, спортсмени для влади Ірану — лише інструменти, чиї медалі можна використовувати з політичними цілями.

“Вони відправляли мене, куди хотіли. Я носила те, що вони говорили, Кожне речення, яке вони замовляли, я повторювала. Всякий раз, коли вони вважали за потрібне, вони використовували мене. Ми — лише інструменти. Тільки наші медалі ціняться, оскільки їх можна використовувати у політичних цілях”, - написала Алізаде.

Також спортсменка додала, що просто хоче жити в безпеці за займатись тхеквондо. Олімпійська чемпіонка Ріо-де-Жанейро виїхала з Ірану до однієї з країн Європи.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше з Ірану виїхав гросмейстер з шахів, чинний віце-чемпіон світу в рапіді та перший номер світового рейтингу серед юніорів Аліреза Фірузджа, який також припинив виступи під прапором своєї батьківщини. Вже на чемпіонаті світу 2019-го року з швидких шахів Фірузджа виступав під прапором Міжнародної федерації шахів (FIDE).

Нагадуємо, що в Австралії під час відпустки від зубів акули загинув німецький футболіст.

Як повідомляв Знай.uа, півзахиcник англійського “Манчестер Сіті” Олександр Зінченко став найдорожчим українським футболістом.

Також портал Знай.uа писав про те, що: Феррарі, годинник з діамантами і два літаки: зірка футболу пожертвував усім заради дітей.