Український альпініст Валентин Сипавін встановив унікальний рекорд, підкоривши найвищий вулкан у світі - Охос-дель-Саладо в Південній Америці.
Як повідомляють "Новости Харькова", Сипавін разом з командою австралійського мандрівника Даніеля Булла здійснив сходження на вулкан, а також встановив світовий рекорд, пропливши на каяку на висоті 6377 метрів над рівнем моря. Альпініст проплив по озеру в кратері вулкана.
До цього з таким човном ще ніхто туди не піднімався і не плавав.
Валентин Сипавін - гірський гід, альпініст, ледолаз, триразовий підкорювач Евересту. Багаторазовий переможець і призер чемпіонатів України з альпінізму.

Як писав Знай.ua, непальський альпініст Нірмал Пурджа встановив новий рекорд світу: він підкорив 14 найвищих гір планети за 189 днів, повідомляє kathmandupost.

Всі 14 вершин - у "зоні смерті" - понад 8000 метрів над рівнем моря. При сходженнях він користувався додатковим джерелом кисню.

Нірмал Пурджа
Нірмал Пурджа

Попередній рекорд південнокорейця становив 7 років, 10 місяців і 6 днів.

За словами 36-річного Нірмала, він зробив це для привернення уваги до проблеми зміни клімату.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Нірмал захоплюється альпінізмом з 2012 року. Це було його мрією: швидше за всіх підкорити всі 14 вершин. Заради цього Пуржда звільнився з армії і вклав у проект всі свої заощадження, а також зібрав гроші через краудфандінг.

Нірмал Пурджа
Нірмал Пурджа

Як раніше повідомляв Знай.ua, 35-річний скелелаз Дані Арнольд встановив новий світовий рекорд, піднявшись на пік гірського масиву в Альпах за рекордно короткий час, повідомляє ТСН.
Арнольд піднявся на пік Тре Чіно де Лавердо (Італія) за 46 хвилин і 30 секунд. Відзначається, що на 550 метрів він зійшов без спорядження, спецзасобів і навіть страховки.

Як раніше писав Знай.ua, альпіністи переміряють висоту Евересту, оскількі гора могла стати нижче.