Легендарний кенійський бігун і олімпійський чемпіон-2016 Эліуд Кіпчоге прокоментував намір Міжнародної федерації легкої атлетики World Athletics заборонити нову модель кросівок компанії Nike - Vaporfly ZoomX.
Як пише Daily Mail, забороні підлягає не тільки модель Nike Vaporfly ZoomX, але і всі гібриди цієї моделі. В одній з них Эліуд Кіпчоге встановив новий світовий рекорд на марафонській дистанції (42,195 км). Кипчоге зробив неможливе - пробіг марафон менше, ніж за 2 години.
За словами Кіпчоге, технології вдосконалюються, але біжить людина, а не кросівки.
"Технології поліпшуються, і ми повинні йти разом з нею. Не можна заперечувати поліпшення технології. У Формулі-1 Pirelli випускає шини для всіх автомобілів, але Mercedes - найкращий. Чому? Це двигун. Це людина.
Так що ті, хто виступає проти взуття, повинні зрозуміти - бігає людина, а не взуття. Це людина за кермом, а не той, хто робить шини", - передає слова Кіпчоге Daily Mail.
Nike Vaporfly ZoomX
Nike Vaporfly ZoomX
Справа в тому, що підошва цих кросівок зроблена з піни і вуглецевого волокна. Під час бігу вона створює ефект пружини, який дозволяє спортсмену бігти швидше.

Nike - Vaporfly ZoomX
Nike - Vaporfly ZoomX

Саме у зв'язку з цим в World Athletics надійшли скарги після Чиказького марафону, і експерти федерації взялися за вивчення питання.
Технічний орган, який вивчає кросівки Nike, повинен надати свій звіт в кінці місяця, за висновками якого World Athletics прийме остаточне рішення.

Эліуд Кіпчоге
Эліуд Кіпчоге

12 жовтня у Відні (Австрія) Кіпчоге провів свій неймовірний челлендж INEOS 1:59 Challenge, який він організував з метою пробігти марафон менше, ніж за 2 години, що раніше вважалося вище межі людських можливостей.
Эліуд Кіпчоге зробив це! Він подолав цю дистанцію за 1 годину 59 хвилин 40 секунд.
Эліуд Кіпчоге
Эліуд Кіпчоге

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, легендарний марафонець Кіпчоге став найкращим легкоалетом світу.