Зірковий баскетболіст Кобі Браянт, який загинув в авіакатастрофі 26 січня, при аварії вертольота, зізнався у зґвалтуванні. Він став першим професійним спортсменом, який отримав "Оскар". Йому був 41 рік. Спортсмен виступав в НБА за команду "Лос-Анджелес Лейкерс".

Гелікоптер із ним упав неподалік Лос-Анджелеса. На борту були ще вісім людей — зокрема 13-річна донька Браянта Джіана. Ніхто з них не вижив.

У 2003 році 19-річна працівниця готелю в одному з міст Колорадо звинуватила Кобі Браянта у зґвалтуванні. Тоді з баскетболістом припинили співпрацю McDonald’s і Coca-Cola, його репутація була підірвана. Однак суд так і не розглянув звинувачення: потерпіла відмовилася свідчити.

Через рік Браянт зізнався в скоєному й публічно вибачився перед дівчиною.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Кобі Брайант, Getty Images
Кобі Брайант, Getty Images

"Хочу вибачитися перед нею за свою поведінку тієї ночі та за її наслідки, які вона пережила за останній рік. Хоча цей рік був важким і особисто для мене, можу лише уявити, що довелося пережити їй", - сказав Кобі.

Кобі Брайант, Getty Images
Кобі Брайант, Getty Images

З роками про інцидент поступово забули. А в одному з останніх інтерв’ю Кобі Браянт, батько чотирьох доньок, навіть заявив, що є декілька баскетболісток, які можуть просто зараз грати в НБА: Даяна Торасі, Майя Мур, Єлена Делле Донн. Є багато чудових гравчинь, які запросто були б на рівні.

Як писав Знай.ua, разом з Брайантом загинула його 13-річна донька Джианна.

Кобі Брайант з дочкою, instagram.com/KobeBryant
Кобі Брайант з дочкою, instagram.com/KobeBryant

На борту вертольота було 9 осіб, усі загинули.

Як пише Associated Press, причиною авіакатастрофи могла стати погана видимість через дуже густий туман. Катастрофа сталася на висоті близько 1400 м (430 метрів).
Кобі Брайант з дочкою загинув в авіакатастрофі, Getty Images
Кобі Брайант з дочкою загинув в авіакатастрофі, Getty Images

Брайант всю свою кар'єру виступав за "Лос-Анджелес Лейкерс" (1996 - 2016). З командою атакуючий захисник став п'ятикратним чемпіоном НБА (2000, 2001, 2002, 2009, 2010).

Кобі Брайант, Getty Images
Кобі Брайант, Getty Images

У 2018 році Кобі Брайант отримав премію "Оскар" в номінації "Кращий короткометражний анімаційний фільм" за мультфільм "Дорогий баскетбол" (Dear Basketball). Брайант став автором сценарію та продюсером картини.

У ньому він зізнався в любові до баскетболу.

Як раніше писав портал Знай.ua, шанувальники Кобі Брайанта створили меморіал біля легендарної арени Лос-Анджелес Лейкерс.