Світова легка атлетика (World Athletics), яка є головною керівною організацією для цього виду спорту, планує встановити стандарти для бігового взуття. Таке рішення вона ухвалила після скандалу з новою моделлю Nike, яка начебто порушує правила спортивної конкуренції.

Як повідомляє BBC, Рада Світової легкої атлетики наразі розглядає рекомендації експертів, а остаточне рішення оголосить у п’ятницю, 31 січня.

Передбачається, що World Athletics визначить обов’язкову товщину підошви бігового взуття, а також може анонсувати біометричне дослідження щодо різних видів бігу — на короткі та довгі дистанції.

Нові правила організація вирішила ввести після запровадження Nike технології Vaporfly, яка начебто дає нерівнозначну перевагу атлетам, яких спонсорує компанія.

Remote file

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Дослідження The New York Times показало, що бігуни, які носили Nike Vaporfly, показували результат у середньому на 4-5% кращий, ніж ті, хто мав «звичайне» взуття. А п'ять найкращих результатів на марафонах за всю їхню історію показали протягом останніх півтора роки спортсмени, які носили саме взуття Nike Vaporfly.

Компанія у відповідь на звинувачення заявила, що «поважає дух правил» Світової легкої атлетики і додала, що не розробляє взуття, яке їм суперечить.

Нагадаємо, Федерація легкої атлетики хоче заборонити нові кросівки Nike

Заборонити хочуть не тільки модель Nike Vaporfly ZoomX, але і всі гібриди цієї моделі.
Як повідомляв портал Знай.ua, В одній з них кенієць Эліуд Кіпчоге встановив новий світовий рекорд на марафонській дистанції (42,195 км). Кипчоге зробив неможливе - пробіг марафон менше, ніж за 2 години.

Також Знай.ua писав, легендарний марафонець Кіпчоге став найкращим легкоалетом світу.