Українські легкоатлетки Марина Бех-Романчук і Ярослава Магучих претендують на престижну премію EuropeanAthletics - звання найкращої легкоатлетки Європи в січні.

18-річна стрибунка у висоту Ярослава Магучих в січні двічі оновила юніорський світовий рекорд у приміщенні (2,01 м і 2,02 м), а також встановила новий рекорд України в приміщенні. Крім того, Магучих виграла всі змагання на старті сезону: у Львові, Коттбус та Карлсруе.

Ярослава Магучих, Getty Images
Ярослава Магучих, Getty Images

Марина Бех-Романчук виграла змагання зі стрибків у довжину на WorldIndoorAthleticsTour в Карлсруе з найкращим результатом сезону в світі - 6,92 м, випередивши чинну чемпіонку світу.

На звання звання найкращої легкоатлетки Європи в січні претендують також бігунки Стефані Твелл і Луїза Гега, та Ангеліка Бенгтссон, яка спеціалізується на стрибках з жердиною.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Голосування триватиме до 10 лютого на сторінках EuropeanAthletics в соціальних мережах.

Як писав Знай.ua, Магучих стала легкоатлеткою року в Україні.

Ярослава Магучих встановила світовий рекорд серед спортсменок віком до 20 років.

Федерація відзначила досягнення Магучих, яка стала срібною призеркою минулорічного чемпіонату світу з легкої атлетики в Досі (Катар), встановивши світовий рекорд серед спортсменок віком до 20 років.
Крім того, Ярослава Магучих також перемогла в номінації "Молода зірка" за версією Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій.

Ярослава Магучих, Getty Images
Ярослава Магучих, Getty Images

Як раніше повідомляв Знай.ua, Магучих стала наймолодшою переможницею Діамантової ліги в історії.