Українського суперважковаговика Віктора Вихриста, який напередодні Олімпіади-2020 перейшов у професійний бокс і підписав контракт з компанією EC Boxing Promotion з Німеччини, хочуть позбавити квартири та державної стипендії.

Управління молоді та спорту Кременчука винесло на сесію міської ради рішення про позбавлення Вихриста стипендії у розмірі 6 тисяч гривень на місяць.
Гроші хочуть розподілити між трьома іншими спортсменами.
"Враховуючи клопотання установ, закладів та організацій фізичної культури і спорту міста Кременчуга, додатково вносяться до списку спортсменів стипендіатів Кременчуцької міської ради Полтавської області на 2020 рік три спортсмени: Артищенко Руслан Володимирович (бокс), Семенцов Ілля Денисович (греко-римська боротьба), Щава Кирило Сергійович (велосипедний спорт) з розрахунку (11 місяців х 2000 грн. х 3 особи = 66 000 грн.)".
Також через невиконання низки умов боксера можуть позбавити службової квартири. Вихрист отримував житло за умови, що 10 років буде тренувати дітей у дитячо-юнацькій спортивній школі і буде представляти Кременчук на українських і міжнародних турнірах.
Віктор Вихрист - чемпіон Європи 2017 року і Європейських ігор-2019, заслужений майстер спорту України.
Нагадаємо, у Федерації боксу скандал через Віктора Вихриста.
Віктор Вихріст, ecboxpromotion.de
Віктор Вихріст, ecboxpromotion.de

В організації обурені таким рішенням боксера і його команди, і дискваліфікували тренера Вихриста Олександра Ляхова та його менеджера Андрія Котельника.

"Всеукраїнська громадська організація Федерація боксу України в цілому обурена з приводу даної події. На наше глибоке переконання подібні дії спортсменів є непрофесійними, не спортивними та неетичними по відношенню до держави, федерації, колег по збірній, тренерського складу та українського боксу загалом. Тобто всіх задіяних учасників підготовки членів збірних команд України, які протягом багатьох років вкладали час, ресурси та фінанси у виховання та підготовку спортсмена. Мова йде про фінансування навчально-тренувальних зборів, поїздки на міжнародні турніри, екіпірування і т.д.

Ми також переконані в тому, що даний інцидент може вкрай негативно вплинути на перспективи представників Національної збірної України у ваговій категорії +91 кг взяти участь у найближчій Олімпіаді. Це означає, що в разі форсмажорних обставин або травми чемпіона України 2019 одесита Цотне Рогава, наша команда фактично не матиме гідної та рівноцінної заміни", - йдеться в офіційній заяві Федерації.

Як повідомляв портал Знай.ua, збірна України з боксу стала найкращою на престижному турнірі "Кубок Странджа", який пройшов у Болгарії.

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще