Андрій Котельник, менеджер українського суперважковаговика Віктора Вихриста, який напередодні Олімпіади-2020 перейшов у професійний бокс і підписав контракт з компанією EC Boxing Promotion з Німеччини, має намір подати судовий позов проти Федерації боксу України. Про це пише champion.com.ua.

Після підписання контракту ФБУ на три роки дискваліфікувала особистого тренера Вихриста Олександра Ляхового і самого Котельника. Ляховий відсторонений від усіх видів діяльності в національних змаганнях будь-якого віку, Котельник - від усіх офіційних заходів під егідою ФБУ.
За словами Котельника, ФБУ намагається контролювати професійний бокс в Україні.

Віктор Вихрист зі своїм менеджером Андрієм Котельником, champion.com.ua
Віктор Вихрист зі своїм менеджером Андрієм Котельником, champion.com.ua

"Керівництво ФБУ на чолі з Володимиром Продивусом ніяк не можуть позбутися спадщини Радянського Союзу. Свою "совковість" федерація демонструє з лякаючою регулярністю. Це і ганебне розставання з багаторічним тренером національної збірної Дмитром Сосновським, держтренером Юрієм Шевчуком, тренером молодіжної збірної Олегом Малованюком.
Це і безпідставне бажання контролювати професійний бокс в Україні. Це й історія з дискваліфікацією Олександра Ляхового. Ніби він приймав рішення про перехід Вихриста у професіонали. Тренер залишається працювати в Україні, займається вихованням молодих спортсменів. Схаменіться, хлопці! У нас тренери працюють за копійки, їм потрібно годувати свої сім'ї. Навіщо таке виключно показове покарання?
Що стосується мене, то взагалі не зрозуміло, на якій підставі ФБУ може приймати такі рішення. І чому нас з Олександром Ляховим не запросили на це засідання? Була б можливість поставити запитання, нам подивитися в очі. Тепер я з юристами готую позов до суду на федерацію. Вважаю, що зараз в ФБУ працюють популісти і дилетанти. Та їх час роботи підходить до свого логічного завершення", - заявив Котельник.

Віктор Вихрист, boxen1.com
Віктор Вихрист, boxen1.com

Віктор Вихрист - чемпіон Європи 2017 року і Європейських ігор-2019, заслужений майстер спорту України.
Нагадаємо, у Федерації боксу скандал через Віктора Вихриста.
Віктор Вихріст, ecboxpromotion.de
Віктор Вихріст, ecboxpromotion.de

В організації обурені таким рішенням боксера і його команди, і дискваліфікували тренера Вихриста Олександра Ляхова та його менеджера Андрія Котельника.

"Всеукраїнська громадська організація Федерація боксу України в цілому обурена з приводу даної події. На наше глибоке переконання подібні дії спортсменів є непрофесійними, не спортивними та неетичними по відношенню до держави, федерації, колег по збірній, тренерського складу та українського боксу загалом. Тобто всіх задіяних учасників підготовки членів збірних команд України, які протягом багатьох років вкладали час, ресурси та фінанси у виховання та підготовку спортсмена. Мова йде про фінансування навчально-тренувальних зборів, поїздки на міжнародні турніри, екіпірування і т.д.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Ми також переконані в тому, що даний інцидент може вкрай негативно вплинути на перспективи представників Національної збірної України у ваговій категорії +91 кг взяти участь у найближчій Олімпіаді. Це означає, що в разі форсмажорних обставин або травми чемпіона України 2019 одесита Цотне Рогава, наша команда фактично не матиме гідної та рівноцінної заміни", - йдеться в офіційній заяві Федерації.

Як повідомляв портал Знай.ua, Вихриста хочуть позбавити квартири через скандал із переходом у профі.