Виконком УАФ прийняв рішення змінити формат проведення чемпіонату УПЛ.

Про це повідомив президент організації Андрій Павелко.

"Важливим і позитивним рішенням Виконкому стало повернення до формату проведення чемпіонату УПЛ за участю 16 клубів, який працюватиме у сезоні 2021/2022.

Це одна з головних ознак того, що український футбол зростає після кількох складних років в умовах війни та економічного спаду. Це нові можливості для зростання клубів і залучення вболівальників на стадіони в різних куточках України", - написав Павелко у Фейсбуці.

Як писав Знай.uа, виконавчий директор УПЛ Євген Дикий заявив, що матчі чемпіонату України можуть перенести через епідемію коронавіруса у світі.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Крім того, матчі можуть провести без глядачів.

"Ми відправили запит до Міністерства охорони здоров'я України з цього питання. Чекаємо на відповідь. Також в постійному контакті зі спортивно-медичним комітетом УАФ. Тримаємо руку на пульсі.

Якщо у нас з'являться причини для скасування або перенесення матчів, то обов'язково оперативно відреагуємо", - заявив Дикий.

Відзначимо, що на даний момент у світі захворіло вже понад 90 тисяч осіб, померло більше трьох тисяч чоловік.

Як писав Знай.uа, півфінальний матч Кубка Італії між "Ювентусом" і "Міланом" скасували через коронавірус.

Ювентус - Мілан, Getty Images
Ювентус - Мілан, Getty Images

За інформацією Football Italia, команди зустрінуться пізніше. Точна дата матчу не уточнюється.

Гра-відповідь 1/2 фіналу Кубка Італії між "Ювентусом" і "Міланом" мала відбудутися 4 березня. Перший матч завершився внічию 1:1.

Нагадаємо, також через коронавірус було скасовано марафон в Токіо, один з шести головних марафонів світу з серії World Marathon Majors.

Марафон у Токіо - один з шести World Marathon Majors, runsociety.com
Марафон у Токіо - один з шести World Marathon Majors, runsociety.com

На марафон були зареєстровані близько 38 тис. бігунів з усього світу. Гроші за стартовий внесок (близько $180) не повертаються.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Як писав Знай.ua, чемпіонат світу з легкої атлетики в приміщенні, який мав пройти 13-15 березня в Нанкіні (Китай), перенесено на 2021 рік.

ЧС відклали на рік, Getty Images
ЧС відклали на рік, Getty Images

Таке рішення було прийнято у зв'язку з епідемією коронавіруса в Китаї.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, Євро-2020 під загрозою зриву через коронавірус.