Ексчемпіон світу в суперважкій вазі, легендарний український боксер Володимир Кличко став консультантом МОК на олімпійських ліцензійних турнірах до Ігор в Токіо.

"Завжди вважав, що найголовніше, щоб боксери, які мріють виступити на Олімпіаді, не постраждали від усіх цих розглядів (з AIBA). Радий, що МОК створив робочу групу IOC Boxing Task, яка взяла на себе відповідальність за проведення ліцензійних турнірів.

Моя функція – консультую IOC, допомагаю своїй експертизою. Також мотивую молодих боксерів, їх тренерів і національні федерації, щоб вони брали участь у кваліфікаційних турнірах. Турніри проходять у всіх куточках нашої планети.

Збираюся підтримувати боксерів на змаганнях як амбасадор", - передає слова Кличка Mixsport.pro.

Нагадаємо, влітку 2019 року МОК позбавив AIBA статусу визнання і тепер самостійно організовує боксерський турнір на ОІ-2020.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Як писав Знай.ua, Володимир Кличко отримав спеціальний титул чемпіона з боксу від Міжнародного олімпійського комітету.

Володимир Кличко, Henning Heige
Володимир Кличко, Henning Heige

"З гордістю хочу оголосити: я - чемпіон МОК з боксу. У мене була можливість взяти участь в Олімпійських іграх 1996 року. Участь у подібних турнірах стало наріжним каменем моєї кар'єри. Багато в чому воно вплинуло на те, ким я є сьогодні.

Тепер я хочу повернути те, що отримав в свій час. Я буду підтримувати перспективних боксерів і давати їм ті ж шанси, які отримав сам", - написав Володимир Кличко в Instagram.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Володимир Кличко запустив власний бренд спортивного харчування WYLLIT.

Як раніше писав Знай.ua, у США вийшов документальний фільм про братів Кличків.

Як повідомляв портал Знай.ua, Володимир Кличко несподівано заговорив про реванш з Ф'юрі.