У Київському національному академічному театрі оперети відбулася урочиста церемонія вручення щорічної всеукраїнської премії "Герої спортивного року".

Нагороди вручали найкращим українським спортсменам у 10 номінаціях.

"Найкращою спортсменкою" України стала 19-річна дзюдоїстка Дарина Білодід, яка виграла у 2019 році чемпіонат світу, Європи і Європейські ігри.

Дарина Білодід, Getty Images
Дарина Білодід, Getty Images

"Найкращим спортсменом" року став борець греко-римського стилю Жан Беленюк, який виграв чемпіонат Європи і Європейські ігри в 2019.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

Жан Беленюк став дворазовим чемпіоном світу з греко-римської боротьби
Жан Беленюк став дворазовим чемпіоном світу з греко-римської боротьби

У номінації "Найкращий тренер" переміг дует Світлана Кузнєцова і Геннадій Білодід – тренери Дарини Білодід.

"Сенсацією року" став біатлоніст Дмитро Підручний, який у 2019 році став першим українським чемпіоном світу в історії.

Дмитро Підручний став чемпіоном світу в гонці переслідування
Дмитро Підручний став чемпіоном світу в гонці переслідування

У номінації "Найкраща збірна" перемогла чоловіча збірна України з фехтування на шпагах у складі Богдана Нікішина, Анатолія Герея, Ігоря Рейзліна, Романа Свичкаря. У 2019 році вони стали срібними призерами чемпіонату світу.

"Нйкращою збірною з ігрових видів" назвали чемпіонів світу з футболу - збірну України U-20.

Нагороду в категорії "Олімпійська надія України" отримала 18-річна легкоатлетка Ярослава Магучих. У 2019 році вона виграла срібло чемпіонату світу і встановила світовий рекорд серед спортсменів до 20 років.

Ярослава Магучих, Getty Images
Ярослава Магучих, Getty Images

Нагороду "Молода зірка" отримав 14-річний стрибун у воду Олексій Середа. У минулому році у віці 13 років він посів 4-е місце на дорослому чемпіонаті світу, а також став наймолодшим чемпіоном Європи в історії.

13-річний Олексій Середа - наймолодший чемпіон Європи зі стрибків у воду
13-річний Олексій Середа - наймолодший чемпіон Європи зі стрибків у воду

У номінації "Сильні духом" (паралімпійські види спорту) нагороду отримала Марина Піддубна – дворазова чемпіонка світу, дворазова срібна і бронзова призерка ЧС з плавання серед спортсменів з вадами зору (тотально незрячий).

Неолімпійські види спорту були представлені номінацією "Разом з олімпійцями", в якій переміг Олексій Бичков - чемпіон і рекордсмен світу з пауерліфтингу.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Ярослава Магучих стала легкоатлеткою року в Україні.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, українські легкоатлетки Магучих і Романчук виграли сезон World Athletics Indoor Tour.