Олександр Усик, український боксер та публічна особа, не хоче емігрувати з України. На думку спортсмена, переїзд в іншу країну і активна спортивна кар'єра під прапором чужої країни можлива, проте вона не дасть йому відчуття дотичності до свого і справжнього. Усик думає, що його, як і будь-якого іншого спортсмена, який переїхав, завжди сприйматимуть мігрантом, навіть якщо любитимуть чи поважатимуть.

Про це спортсмен розповів в інтерв'ю "Эхо Киева".

“Де народився, там і згодився” - каже Усик, показуючи високий пієтет до українського громадянства.

"Я там – чужинець. Скрізь, куди я поїду – я чужинець", - розповідає про перспективи еміграції спортсмен

"Припустимо, приїжджаю боксувати в Америку – я іммігрант. Так, вони за мене вболівають, так, вони мене підтримують і плескають. Але вони мені аплодують як приїжджому, а не як своєму резидентові. У мене в паспорті написано "українець". Де я народився? В Україні", - стверджує Усик.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Олександр Усик, фото з Instagram
Олександр Усик, фото з Instagram

Незважаючи на професійне визнання і успіх, Усик доволі часто провокативно коментує останні новини в Україні. Так, після проголошення загального карантину в Україні, Усик закликав вірян не бути вдома, а ходити до храмів на службу та причащатись.

Олександр Олександрович Усик народився 17 січня 1987 року в Сімферополі. Наразі Усик - абсолютний чемпіон світу в першій важкій вазі (версії WBO (2016 — 2019), WBC (2018 — 2019), IBF (2018 — 2019), WBA (Super) (2018 — 2019), The Ring (2018 — т.ч.), олімпійський чемпіон (2012), чемпіон світу (2011), чемпіон Європи (2008), багаторазовий чемпіон України.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Усик відверто зізнався про важкий недуг - "Захворів новим видом вірусу".

Як повідомляв портал "Знай.ua", "Нехай візьмуть мило, мотузку і повісяться", - скандальний Усик про росіян та декомунізацію.

Також "Знай.ua" писав, що Усик запропонував Чісорі "угоду" перед боєм - "Давай вести себе, як..."