29 квітня 2017 го відбувся один з найкращих поєдинків в історії суперважкої ваги - Ентоні Джошуа і Володимира Кличка. У тому поєдинку Кличко програв технічним нокаутом, але показав дуже яскравий і технічний бокс, попутно відправивши Ентоні у нокдаун.

Поєдинок українського суперважкоатлета Володимира Кличка проти британця Ентоні Джошуа на лондонському стадіоні "Уемблі" визнано найкращим в боксі за останні десять років.

У цьому поєдинку було все: неймовірна драматургія, якісний бокс, сила духу обох боксерів, хвацько закручений сюжет і неймовірна розв'язка, пише sportarena.

"Я переміг свого найсильнішого суперника - себе. Після бою я отримав приголомшливі відгуки. Фахівці говорили, що я бився з гарячому серцем і холодним розумом і, незважаючи на поразки, показав відмінний бій. "Володимир Кличко довів, що навіть програвши, можна стати героєм рингу", - говорив один з коментаторів. Кількість моїх шанувальників в усьому світі зросла, і я став ще більш популярним"- згадує свій бій з Ентоні Джошуа Володимир Кличко.

Кличко, незважаючи на результа, назвав цей поєдинок одним з найважливіших і найкращих у своїй кар'єрі.

прес-конференція Володимира Кличка і Ентоні Джошуа перед боєм на Уемблі, фото: xsport
прес-конференція Володимира Кличка і Ентоні Джошуа перед боєм на Уемблі, фото: xsport

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Майже 100-тисячний Уемблі не лише вигідно продали - на арені навіть встановили додаткові місця, але і з максимальною вигодою продали телевізійні трансляції поєдинку. Ні з тим, ні з іншим проблем не виникло: навіть найдорожчі квитки глядачі були готові придбати в пару разів дорожче номіналу, а платну трансляцію лише в Британії придбали близько півтора мільйонів чоловік, а сам бій транслювався більш ніж в 150 країнах світу.

бій Кличко - Джошуа, афіша
бій Кличко - Джошуа, афіша

Поєдинок між Кличком і Джошуа, на кону якого стояли чемпіонські пояси IBF, WBA (Super) і IBO, завершився поразкою українця в 11 раунді.

У поєдинку обидва боксери у п'5 і 6 раундах побували в нокдауні.

В 11 раунді Джошуа попав аперкотом у підборіддя Кличко: спортсмен впав на ринг. Через декілька секунд він підвівся, проте Джошуа знову пробив захист Кличко - другий нокдаун.

Рефері знову продовжив бій, але вже через декілька секунд Джошуа притиснув Володимира до канатів і почав забивати. Тоді рефері зупинив поєдинок.

Резонанс після бою був ще сильнішим, ніж до самого поєдинку. Всі відразу ж заговорили, що бій стане найкращим поєдинком 2017 го року, а хтось називав його найкращим боєм десятиліття. Боксерський світ вимагав продовження і реваншу, про це твердив окрилений комерційним успіхом промоутер Джошуа Едді Хірн.

Довго роздумував про реванш і сам Кличко. Ккраїнець розмірковував кілька місяців, уникаючи коментарів на цю тему.

Однак, зрештою, в серпні Володимир опублікував своє відеозвернення, заявивши про рішення повісити рукавички на цвях.

Не в останню чергу таке рішення було прийняте тому, що в своєму останньому поєдинку він нарешті отримав те, чим несправедливо був обділений протягом практично всієї своєї кар'єри - любов і повагу всіх без винятку шанувальників боксу.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Володимир Кличко розповів про різницю між перемогою та поразкою

Як повідомляв портал Знай.ua, 25 березня Володимиру Кличку виповнилося 44 роки.

Також Знай.ua писав, братів Кличків визнали найкращими супертяжами 21-го століття.