Сьогодні 1 травня світ відзначає пам'ятну для спорту дату - у 2005 році молодий аргентинський футболіст, вихованець футбольної академії "Барселони" Ліонель Мессі забив свій перший гол у "дорослому" футболі. Знай.ua згадує деталі цієї історичної події.

Ліонель Мессі, Getty Images
Ліонель Мессі, Getty Images

Саме 1 травня 2005 року 17-річний Ліонель Мессі на останніх хвилинах матчу вийшов на заміну. "Барселона" грала проти команди "Альбасете" з однойменного міста. Саме тоді Мессі зумів відзначитися своїм першим голом у дорослому футболі, перекинувши воротаря після передачі Роналдіньо.

Варто зазначити, що в цьому ж матчі Мессі вже вдавалося закинути м'яча у ворота, знову ж перекинувши воротаря після передачі Роналдіньо. Однак цей гол не зарахували через офсайд, якого, судячи з усього, насправді не було.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

На сьогодні 10-й номер "Барселони" Ліонель Мессі провів за рідний клуб 718 матчів і забив 627 голів. З цією командою футболіст 10 раз ставав Чемпіоном Іспанії і 3 рази підкорив Лігу Чемпіонів. Усього разом з "Барсою" Мессі зібрав понад 34 спортивні трофеї.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Мессі блював перед кожним матчем, врятувала лише спеціальна дієта.

Як повідомляв портал Знай.ua, Роналду і Мессі в Білорусі? Зірковим красеням зробили пропозицію - "Жодної Барси та Юве"

Також Знай.ua писав, що Мессі передрекли сумний фінал, легендарний футболіст ризикує назавжди зникнути з поля.