Мільйони шанувальників баскетболу зустріли чорну дату. Вже цілих сто днів пройшло з того дня, коли легенда "Лейкерс" загинув у авіакатастрофі. Вертоліт з легендарним баскетболістом розбився і забрав життя самого Кобі, його доньки та ще кількох осіб 26 січня 2020 року.

Ніхто не наважиться посперечатися, що Кобі — велика особистість в історії баскетболу, один з найкращих гравців в історії. Але всього цього могло б і не бути, якби юний Кобі зламався. Грудневим вечором 2014 року захисник Лейкерс згадав той день і написав про нього в The Players Tribune.

фото Getty Images
Кобі Брайант // фото Getty Images

Так, 15 грудня 2014 року Кобі Брайант у другій чверті матчу проти Міннесоти Тімбервулвз набрав свої чергові очки і перевершив за їх кількістю самого Майкла Джордана, посівши третє місце в історії НБА. Після гри Кобі сів і написав свої думки:

"Нуль. Знаєте, що це значить? Саме стільки очок я набрав за все літо, граючи в Філадельфійської Future League, організованою Сонні Хіллом, коли мені було 12 років. Я жодного разу не вразив кільце. Жодного точного штрафного кидка, жодного випадкового лейапу, ані навіть вдалого кинув м'яч-випадково потрапив-в-кільце. Мій батько Джо "Jellybean" Брайант і мій дядько Джон "Chubby" Кокс були легендами Future League в свій час. Мій батько – прекрасний форвард зростом 208 см, мій дядько – відмінний захисник зростом 193 см. Я зганьбив свою родину! Я подумав, можливо, просто покинути баскетбол і зосередитися на футболі? От де мою повагу і захоплення до Майкла Джордана було сформовано. Я дізнався, що його було виключено з команди старшокласників у перший рік навчання, я дізнався, що він на своїй шкурі відчув, яке це — бути відкинутим, відчувати себе невдахою. Але він використовував ці емоції, щоб живити себе, зробити самого себе сильнішим, він не пішов. Тому я вирішив прийняти виклик так само, як він. Я використовував свою невдачу, як паливо, щоб підтримувати в собі конкурентний вогонь. Я став одержимий – треба було довести своїй сім'ї, і що ще важливіше, довести собі, що я можу зробити це. Це стало нав'язливою ідеєю. Я дізнався все про гру, історії, гравців, фундаментальних основах. І от, через 24 роки, я перевершив свого натхненника. Свою музу. Яка подорож це була. Перевершити Джордана у списку найкращих бомбардирів НБА — величезна честь. Я знаю про Батька Часу. Знаю, що він вже відправив мене в мою кімнату, щоб почистити зуби, перш ніж лягти спати. Але ж, Кобі Брайант не був би собою, якби не пішов у ванну дуже повільно. Я не був би собою, якби не вів себе так, як ніби хтось поклав зубну пасту не на місце і я намагаюся її знайти. Я не був би собою, якби не почистив кожен зуб двічі, почистив би язик тричі, чистив би зубною ниткою до тих пір, поки мої ясна не стали кровоточити. А потім ще полоскати рот рідиною для полоскання до того часу, поки всередині все не згорить, а потім оніміє. Я не був би дитиною, яка прийшла у норму після того нуля, і я не був би прихильником людини, яка надихнула мене кинути виклик всьому на світі. Спасибі всім за вашу любов, доброту і підтримку, я це дуже ціную, навіть якщо лиходій в мені відмовляється визнавати це постійно. З великою любов'ю, Мамба out."

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, донька легендарного Кобі Брайанта продовжила справу батька — засвітилася на драфті жіночої НБА-2020.

Як повідомляв Знай.uа чемпіонат NBA перенесли у віртуальну реальність, зірки баскетболу готуються до протистояння.

Знай.uа писав, помер легендарний баскетболіст Борислав Станкович.