Як відомо, саме в п'ятницю, 22 травня, першій ракетці світу, а точніше Новаку Джоковичу виповнилося 33 роки. А відтак, у мережі нагадали топ-3 найвизначніших перемоги легендарного тенісиста сучасності, який за свою кар'єру виграв безліч змагань, серед яких 17 турнірів Великого шолома, 5 фіналів Світового туру ATP і 34 турніру ATP Мастерс, пише Isport.

Липень 2006, фінал Відкритого чемпіонату Нідерландів. Дебютний титул ATP.

Джокович почав професійну кар'єру ще в 2003 році. Ледве встигнувши відсвяткувати 16-річчя, Новак переміг на першому турнірі Ф'ючерс-серії, який проходив в рідній Сербії. А через рік Джокович став тріумфатором Челленджера в Будапешті.

Вже в влітку 2006-го року серб отримав запрошення на Відкритий чемпіонат Нідерландів з призовим фондом 323 тисячі євро. У першому раунді Джокович без проблем обіграв свого співвітчизника Бориса Пашанскі, у другому виявився сильнішим чеха Томаша Зибан. Далі були вибиті француз Марк Жікель і головний фаворит змагань - Гільєрмо Коріа з Аргентини.

У фіналі "Джокер", саме таке прізвисько отримав Новак серед тенісистів, зустрівся з чилійцем Ніколасом Массу. У двох сетах серб здолав свого опонента і зміг завоювати перший трофей основного туру асоціації.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Новак Джокович, фото: Getty Images
Новак Джокович, фото: Getty Images

Січень 2008, фінал Відкритого чемпіонату Австралії. Перший серб-чемпіон турніру Великого шолома.

Через півтора року після дебютної перемоги на змаганнях ATP в Амерсфорте Джокович виграв свій перший турнір Великого шолома. Сталося це на Australian Open. На шляху до фіналу Новак здолав декількох дійсно сильних тенісистів, не програвши при цьому жодного сету.

У вирішальній сутичці 20-річний серб зустрівся з Жо-Вільфрідом Тсонга. Француз несподівано для багатьох виграв першу партію, проте Джоковича це не збентежило. Новак без проблем "взяв" три наступних сети і підняв над головою кубок Australian Open.

Перемога молодого тенісиста на турнірі такого рівня стала справжньою сенсацією. Новака боготворили на батьківщині, адже, крім великого грошової винагороди і популярності, він став першим сербом-чемпіоном турніру Великого шолома.

Новак Джокович, фото: Getty Images
Новак Джокович, фото: Getty Images

Липня 2011, фінал Вімблдону. Перша ракетка світу.

У 2011-му році серб підкорив Australian Open, у фіналі якого Новак без проблем обіграв британця Енді Маррея. Потім Джокович відсвяткував перемогу на турнірах в Дубаї, Майамі, Індіан-Уеллсі, Римі та Мадриді.

Тріумфальний хід дозволило сербському тенісистові закріпитися на другій сходинці в рейтингу ATP. Щоб стати новим "королем туру", Новаку залишалося лише обійти в списку іспанця Рафаеля Надаля.

Саме з Надалем Джокович і зустрівся у фіналі Вімблдону-2011. Віддавши суперникові всього один сет, серб виграв турнір і вперше в кар'єрі очолив рейтинг ATP.

Це був момент тріумфу Новака, адже протягом майже восьми років на лідируючій позиції, змінюючи один одного, розташовувалися тільки двоє людей - Надаль і швейцарець Роджер Федерер.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Перша ракетка світу Новак Джокович з дружиною пожертвували мільйон євро на боротьбу з пандемією коронавірусу.

Як повідомляв Знай.uа, Джокович з дружиною пожертвували мільйон євро на боротьбу з коронавірусом

Нагадаємо, Новак Джокович самоізолювалося в Іспанії.

Як писав Знай.uа, четверта ракетка світу, швейцарський тенісист Роджер Федерер пожертвує мільйон доларів на боротьбу з пандемією коронавірусу в світі.