В Іспанії після тривалого карантину відновився регулярний чемпіонат з футболу. Відомо, що пройшов 33-й тур другого дивізіону (Сегунда), у ньому взяв участь воротар збірної України та гравець мадридського "Реала" Андрій Лунін, який виступає на правах оренди в "Реал Ов'єдо". Іспанські ЗМІ по-різному відреагували на гру української молодої зірки.

Про це стало відомо завдяки матеріалу Тараса Котіва для "Футбол24".

Андрій Лунін у матчі Ов'єдо – Депортіво 17 червня 2020, фото: football24.ua
Андрій Лунін у матчі Ов'єдо – Депортіво 17 червня 2020, фото: football24.ua

Журналіст пише, що Андрій Лунін класно відбив пенальті, але пропустив кілька курйозних голів. Команда Андрія розбазарила перевагу у 2 м'ячі і опустилася в зону вильоту, пропустивши, зокрема, Альбасете та Романа Зозулю.

Іспанські ЗМІ дуже по-різному оцінили дії 21-річного голкіпера збірної України. Той же AS вихваляє стража воріт Ов'єдо в публікації про пенальті: "Один з найдосвідченіших гравців Сегунди проти Луніна: фінал, який дозволяє багато чого зрозуміти. Орендований у Реала українець продемонстрував свою велич при ударі з 11-метрової позначки". А в головному звіті про гру нагородив одним з найгірших балів.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Видання AS оцінює виконавців від однієї до трьох зірок, хоча буває, що залишає без оцінки, тобто з нулем балів. Лунін парирував пенальті, взявши 50% точних ударів суперника, показав 75% точності передач. За версією InStat, Лунін напрацював на 231 бал, що є лише 9-ю оцінкою у всьому Ов'єдо. Журналіст мадридської газети Серхіо Лопес також поскупився на похвалу — жалюгідний 1 бал, на межі провалу.

Також варто нагадати нашим читачам, що український воротар мадридського "Реалу" Андрій Лунін, який зараз грає в оренді в "Реал Ов'єдо", поділився своїми тренуваннями з м'ячем, які проводить у власному будинку під час самоізоляції. Відповідний запис футболіст виклав на своїй сторінці в соціальній мережі Insagram ще на початку травня 2020 року, до того, як в Іспанії відновився футбол.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, пішов по-англійськи — зірковий тренер Моуріньо боягузливо втік від гравців "Інтера" до мадридського "Ралу".

Як повідомляв Знай.uа Лунін "обскакав" француза — голкіпер збірної України отримав шанс закріпитися в Реалі.

Знай.uа писав, челендж Кріштіану Роналду дістався України - наші футболісти "скрутилися в баранячий ріг".