Футбольний клуб "Динамо" з української столиці і студія KINOROB (FILM.UA) підписали меморандум щодо співробітництва в рамках виробництва повнометражного художнього фільму "Наставник" про легендарного тренера Валерія Лобановського. У даний момент фільм знаходиться на етапі девелопменту.

Вже більше шести місяців одна з лідируючих українських продакшн студій - компанія KINOROB (FILM.UA Group) працює над створенням художнього фільму "Наставник". Події стрічки розкажуть про одного з найбільших у світі футбольних тренерів і визнаного спортивного генія — Валерія Васильовича Лобановського і охоплять середину 70-х років минулого століття.

Валерій Лобановський
Валерій Лобановський

Саме в цей період на весь континент гриміла слава київського "Динамо" - команди-зірки під керівництвом Валерія Лобановського. У 1973 році 34-річний тренер отримав запрошення очолити "Динамо" і за 2 роки привів клуб до перемоги в Кубку Кубків, а потім і в Суперкубку УЄФА.

Нещодавно продюсери картини, керівник компанії KINOROB Єгор Олесов і Павло Черепин підписали меморандум з президентом ФК "Динамо" (Київ) Ігорем Суркісом, в рамках якого клуб надає права на ексклюзивне використання бренду "Динамо" в рамках проєкту "Наставник", максимального сприяти знімальному процесу і консультувати творчу групу фільму.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Фільм "Наставник", фото: прес-служба Динамо-Київ
Фільм "Наставник", фото: прес-служба Динамо-Київ

Також продюсери фільму уклали меморандум зі Світланою Лобановською — донькою легендарного тренера. Згідно з цим документом, Світлана Валеріївна дає право на використання біографії Лобановського. Крім цього, вона виступить консультантом у питаннях сімейного життя і особистості метра за межами футбольного поля.

Студія KINOROB має у своєму активі такі касові стрічки, як "Незламна", "Сторожова Застава", "Захар Беркут", планує зробити проєкт "Наставник" частиною майбутньої мультиплатформного всесвіту. Згідно з планом, історія про великого тренера буде розказана також за допомогою серіалу, виставок, книг, документального фільму тощо.

"Ми задумували "Наставник" як мотивуючий художній фільм, фільм-подію, фільм-підйом. Валерій Лобановський - справжній герой України і майже ідеальний персонаж для фільму байопіка: непростий унікальний характер, геніальна особистість і справді легендарна історична постать. Це людина, яка зробила не одну, не дві, а цілих три епохальні супер-команди, кожна з яких не тільки залишила свій слід в історії футболу, але і виховала власників Золотого М'яча (Блохін 1975, Бєланов 1986, Шевченко 2004). Він є одним з найвидатніших футбольних тренерів сучасності. Нашою метою є створення національного фільму-події для широкої сучасної аудиторії. Цей проєкт - дуже особиста історія для всіх до нього причетних. Це важлива місія і велика відповідальність", - розповідають продюсери фільму.

Ігор Суркіс, президент ФК "Динамо" (Київ): "Мені пощастило не просто працювати разом з Валерієм Васильовичем, але і вчитися у нього щодня. Він був унікальною людиною. Досягаючи вражаючих результатів, він ані на хвилину не зупинявся - завжди шукав можливість зробити ще один крок у розвитку, дізнатися щось нове, розробити нову ідею, відшліфувати її в тренувальному процесі і втілити в життя на полі. Абсолютно геніальний тактик і стратег! Спілкуючись з командою фільму "Наставник", я побачив поєднання бажання і можливості втілити в життя дійсно великий проєкт, якого, вважаю, не вистачає в кіноекранах. Творча команда отримає максимальне сприяння у знімальному процесі та мої щирі побажання успіху".

Світлана Лобановська, донька Валерія Лобановського: "Той, хто не пам'ятає свого минулого - не має майбутнього. Хочу побажати успіху проєкту "Наставник" і його авторам. Дуже підтримую ідею створення цього фільму і вірю, що з такими проєктами на великих екранах у нашої країни буде майбутнє. Мій батько любив повторювати: "Думай!". А потім робив паузу і додавав: "... якщо можеш". Сподіваюся, цей фільм дійсно змусить глядачів задуматися".

На даний момент триває стадія фіналізації сценарію, попередній кастинг акторів, підбір знімальної команди, розробка ескізів та інше.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, має позначку "секретно": у Путіна звинувачують відомого ексфутболіста в шпигунстві на користь України.

Як повідомляв Знай.uа у Києві помер легендарний футболіст "Динамо" і друг Лобановського - ганяв м'яча, як бог.

Знай.uа писав, тренер "Динамо" Михайличенко відповів за фіаско перед "Шахтарем" - "Повністю переключаємось".