У передмісті Полтави відбувся вельми напружений футбольний матч між командами "Зоря-Ворскла" з місцевих спортсменів-ветеранів та "Молоді Зірки", зібраної з африканських студентів. Здавалося б повинно було пройти свято спорту, але все закінчилося расистським скандалом у першому таймі (з рахунком 1:0 на користь господарів поля).

Після перепалки тренер гостей Майкл Алозіє повів своїх гравців з поля. Сама гра проходила у вівторок, 28 липня, на Крутому Березі, приймав стадіон "Лтава".

Все це дійство супроводжувалося емоційними висловлюваннями, агресивними вигуками та суперечками між спортсменами обох команд через дрібні фоли, але фінал настав вже після 36-ї хвилини. Про це стало відомо завдяки повідомленню місцевого полтавського спортивного видання.

Так, гравець "Зорі-Ворскли" Ягуф Халілов пішов у боротьбу з суперником і обоє опинилися на газоні, але футболістові "Зірок" дісталося сильніше, і Ягуф підійшов і вибачився за жорстку гру. Поруч з епізодом перебував захисник полтавської команди Володимир Олефір. У суперечці з кимось із суперників він назвав того "чорною мавпою". Судячи з реакції, це був Пеппра Бодкуе. Арбітр Андрій Коваленко показав жовту картку захиснику.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Журналісти опублікували відео інциденту (попереджаємо — присутня ненормативна лексика!). Також показали кадри з суперечкою спортсменів вже після того, як Алозіє (нігерійський футболіст, який до кар'єри тренера раніше грав за луцьку "Волинь", запорізький "Металург" і кримський "Севастополь") відмовився продовжувати гру і вивів команду.

Після перерваного матчу Джошуа з "Зірок" накинувся на Олефіра з лайкою. У відповідь Володимир говорив про те, що суперник теж ображав його, правда, англійською. Але при цьому досвідчений захисник не заперечував факту расистських висловлювань. Між тим, на адресу гравця "Зорі-Ворскли" - колишнього футболіста "Динамо" і збірної України Олександра Мелащенка з вуст африканського гравця прозвучала погроза російською: "Я тебя прибью, на**й!".

Тренер "Молодих зірок" Алозіє пізніше так прокоментував скандал: "Так не можна грати в футбол, коли обзивають людей "чорною мавпою". Пацани казали, там три-чотири людини обзивали так. Я це сам почув і вирішив забрати команду. Так не можна робити. Адже ми теж люди. Ми прийшли грати у футбол, а що це за фі*ня? Вибач за вираз, звичайно, але так не можна робити! Обзивати людей через (кольор) шкіри, навіщо?".

У той же час тренер "Зорі-Ворскли" Юрій Мармач розповів, що сам він не чув такого висловлювання, і навряд чи може оцінити подію на полі; "Ця неприємна ситуація в будь-якому випадку матиме продовження, адже матч не дограли і на гру чекає розгляд у КДК".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, десятки побитих копів і ще більше затриманих: в США люди вийшли на мітинг і закінчили його "війною".

Як повідомляв Знай.uа копи побили афроамериканця з інвалідністю на акції протесту: всі навколо верещали від страху.

Знай.uа писав, дружина футболіста "Шахтаря" поскаржився на расизм в Україні – "Проти темношкірих і геїв…".