В Офісі Президента пройшла нарада, на якому обговорювалося створення в Карпатах високогірного всесезонного спортивно-туристичного кластера «Боржава».

Докладна інформація з'явилася на сайті Президента України.

Свій проект представив Гернот Ляйтнер - представник гірськолижної індустрії Австрії, власник компанії «Боржава Ессет», який багаторазово брав участь у підготовці літніх і зимових Олімпійських ігор.

Пандемія коронавірусу у світі створила такі умови, коли кожна держава приймається за розвиток внутрішніх ресурсів. Україна має унікальні ресурси і природу, а місце розміщення майбутнього кластера – полонина Боржава з її розташуванням та транспортним сполученням – сприятиме розвитку туристичного потенціалу регіону Гернот Ляйтнер

Боржавський хребет. Фото: Wikimedia

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Планується, що реалізація проекту може підвищить ймовірність проведення в країні Олімпійських ігор вже в 2028 або 2030 році. За словами міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта, президент НОК Сергій Бубка вже працює над питанням участі України в конкурсі на проведення Олімпійських ігор в найближчі роки.

Міністр захисту навколишнього середовища і природних ресурсів Абрамовський Роман додав, що необхідно пам'ятати про важливість збереження природного середовища на місці створення комплексу.

Нагадаємо, раніше пандемія поставила під загрозу проведення Олімпіади навіть у 2021 році.

Як повідомляв портал "Знай.ua", батько олімпійського ведмедика помер на 85-му році життя.

Також Знай.ua" писав, що якщо у Луческу не вийде, "Динамо" виженуть всіх: Суркіс ошелешив заявою.