Під час хокейного матчу, в 1989 році канадський воротар Клінт Маларчук отримав удар лезом коника. В результаті була розрізана шия, пошкоджена сонна артерія і яремна вена.

Читайте Знай в Google News!

Через це кров було не зупинити і вона лилася струмком на лід. Через це десяток глядачів знепритомніло, двох хапив Серцевий Напад, а трьох хокеїстів знудило на льоду. Єдина людина, яка в той момент діяла чітко і впевнено, без зволікань, паніки або страху — лікар "Баффало", а також ветеран бойових дій у В'єтнамі Джим Піццутеллі. Щоб дістатися до пораненого голкіпера, він витратив всього 14 секунд. Всього у нього було 136 секунд, після закінчення яких настала б смерть.

Засунувши Пальці в рану, Піццутеллі таким чином зумів затиснути розірвану вену і успішно довести канадського воротаря до роздягальні, в якій вже знаходилися інші лікарі.

Клінт Маларчук згадуючи ті жахливі хвилини, повідомив: «я знав, що гру з» Сент-Луїсом " дивиться моя мама. Коли я усвідомив, що сталося, то хотів просто піти з майданчика, щоб вона не бачила, як я помру. У підтрибунному приміщенні я подивився на застиглі в жаху особи оточували мене хлопців. Попросив привести священика і передати мамі, що я її люблю".

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Маларчук, скріншот: Youtube
Маларчук, скріншот: Youtube

Маларчук втратив третю частину всієї наявної крові в організмі, поки Піццутеллі робив все можливе, щоб той не помер. У лікарні воротареві наклали 300 швів. Повідомляється, що якби рана виявилася на пару міліметрів вище-світ втратив би канадського воротаря ще на хокейному полі. Ситуація могла б бути плачевною, у разі відсутності Джима Піццутеллі на арені, або якщо б він не служив у В'єтнамі. І якби ворота Маларчука знаходилися на протилежному боці, його не встигли б доставити в лікарню.

Однак все сталося так, як сталося. Хокеїстові дозволили повернутися додому наступного дня після операції і на полі — через 11 днів, де вболівальники влаштували йому овацію.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Буффон бурхливо відреагував на призначення Пірло в " Ювентус": "Тепер я повинен...?"

Як повідомляв "Знай.ua", різка ракетка України повертається у великий теніс - прямо на ATP Challenger Tour.

Знай.ua писав, що двоє футболістів " Динамо" інфікувалися коронавірусом - весілля пішло не на фарт.