Сьогодні ми з вами розберемо радянський рецепт усіма відомих і улюблених горішок зі згущеним молоком. Він підходить для тих, хто зуміє вдома знайти форму-горішницю.

У ті часи було відсутнє будь-яке розмаїття солодощів. Багато хто не знав смаку тірамісу і пана-котти. Домашні рецепти записувалися в сімейні зошити і були досить простими в приготуванні, проте не менш смачними. Тому зараз нам знадобляться 250 грам вершкового масла, 450 грам просіяного борошна, 1/4 чайної ложки соди, два яйця, 100 грам цукру і чверть чайної ложки солі.

Горішки зі згущеним молоком, скріншот: Youtube
Горішки зі згущеним молоком, скріншот: Youtube

Приготування починається з того, що нам необхідно змішати розм'якшене вершкове масло з борошном і содою. В результаті вийде кришиста маса. Далі, в окремій мисці, необхідно збити міксером яйця до білого кольору, цукор і сіль. Влити отриману суміш до борошна і замісити дуже м'яке тісто. Однак, якщо вам не вистачить борошна, можна додати дві-три столові ложки ще.

Після цього беремося за форму-горішницю і випікаємо в ній шкарлупки.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Потім залишається тільки змішати варене згущене молоко, перемелені волоські горіхи і залишки від шкаралупок. Начинити і сформувати горішки, і згодом насолодитися смаком дитинства.

Нагадаємо, Євген Клопотенко розкрив секрет незвичайного рецепту млинців, на Масляну впорається кожен

Як повідомляв "Знай.ua", без м'ясорубки і магазинного фаршу: рецепт соковитих котлет з сиром

Знай.ua писав, насичено-червоний, аж хочеться: як приготувати "рубіновий" борщ