У ЗСУ розповіли зворушливу історію одного зі своїх службовців, який не з чуток знає, що таке "русский мир".

Відповідний пост опублікувала прес-служба ООС в Facebook.

Старший сержант Сергій є командиром відділення інженерно-саперного взводу і на даний момент служить в одній з механізованих бригад в районі проведення ООС. Відомо, що чоловік родом з міста Костянтинівка, Донецької області і в 2014 році він зіткнувся з жорстокістю "русского мира".

Він розповів, що 7 років тому проросійські солдати захопили його в полон і протримали в підвалі три доби. Над чоловіком знущалися, били, виводили на розстріл, а після викинули посеред поля в околицях Дружківки.

"мене називали зрадником за те, що підтримую Україну, "якої немає". Били, кілька разів виводили на розстріл. На голову натягували пакет і загортали його скотчем на шиї. Покидьки не намагалися в чомусь мене переконати, це були банальні знущання", - розповів Сергій.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Після цього випадку він негайно перебрався з родиною в село на Полтавщині. Коли Сергій переконався, що сім'я в безпеці, він вирішив приєднається до патріотів, які захищають Україну від проросійських найманців. З 2015 року він пройшов не одну гарячу точку і втратив багатьох товаришів по службі.

Воїни / фото: ООС
Воїни / фото: ООС

Спочатку Сергій був оператором-навідником ПТРК у складі протитанкового взводу, проте нещодавно вирішив змінити спеціалізацію і став сапером.

"Мені подобається працювати"на межі". Коли адреналін зашкалює, коли не маєш права на помилку. До того ж на душі стає легше, коли знаєш, що прибрав якийсь вибуховий пристрій і, можливо, тим самим вберіг чиєсь життя",-каже Сергій.

Про плани на майбутнє чоловік поки не говорить, оскільки спочатку хоче закінчити війну. Він також висловив гордість за своїх дітей: двоє старших дочок навчаються військовій справі у ВУЗах України, а його син, якому скоро виповниться 18 років, хоче також піти в армію за контрактом слідом за батьком.

Нагадаємо, що Луганський хлопець макс рятує багатьох українських військовослужбовців на Донбасі.

Як повідомляв портал Знай.иа, посли іноземних держав обговорили на Донбасі заходи гуманітарного розмінування.

Також Знай.иа писав, що на Донбасі провели практичні заняття з мінної безпеки.