З сусідньої Російської Федерації прийшли доволі сумні новини для всіх любителів музики. Так, в російській столиці в середу, 10 березня, пішла з життя Народна артистка СРСР, композитор, піаністка і співачка Людмила Лядова.

Про це стало відомо завдяки повідомленню її колишнього адміністратора Галини Горбенко.

"Людмила Олексіївна померла", - повідомляє одне з російських видань.

Людмила Лядова, скріншот: YouTube
Людмила Лядова, скріншот: YouTube

Відомо, що серце легендарної піаністки зупинилося на 96-му році життя. Також відомо, що в кінці лютого Людмила потрапила до реанімації з коронавірусом та з 75-відсотковим ураженням легенів. Тоді, за словами медиків, простежувалася позитивна динаміка.

Популярні новини зараз
Чоловікам дали час "видихнути" до 9 листопада: що далі 10 днів без диктантів та завдань: коли в Україні школярі підуть на осінні канікули Ощадбанк приготував оновлення для клієнтів: не поспішайте перевипускати картки З жовтня почнуться виплати: українці можуть готувати гаманці
Показати ще

"Зірка естради вже спілкується по телефону. Правда, нетривало. Дихає піаністка без допомоги кисневої маски, хоча для стабілізації стану пацієнтки лікарі іноді використовують цей апарат", - кілька днів тому розповідав представник артистки Віталій Мірошников.

Раніше шанувальники Людмили Лядової припустили, що на коронавірус композитор заразилася від домашньої помічниці, у якої теж виявили COVID-19. Однак друг зіркової сім'ї вважає, що інфекція проникла в будинок артистки разом з кимось із колег Лядової, які відвідали її в пандемію.

Також варто зазначити, що за довгі роки творчості Людмила Олексіївна стала автором сотень робіт. Найвідоміші з них — це "Старый марш", "Чудо-песенка", яку співала сама Лядова, а також Гелена Веліканова та "Паутиночка" Людмили Зикіної.

Раніше повідомляли, легендарний приборкувач левів загинув.

Як повідомляв Знай.uа, помер легендарний вокаліст, який змінив світ: "будеш жити вічно".

Знай.uа писав, у Львові помер легендарний колега Лобановського: марив футболом.