Деколи люди всю ніч перевертаються з боку на бік і не можуть заснути до самого ранку, навіть попри сильно втому. Виявляється, цьому є пояснення.

Людський організм так влаштований, що ми не можемо заснути до тих пір, поки щось викликає почуття дискомфорту. У результаті людина ворушиться, шукаючи зручну позу. Найчастіші причини безсоння називає "Всеукраїнська асоціація пенсіонерів".

Причини безсоння:

Сон ногами до дверей. Люди Сходу вважають, що уві сні життєва енергія з людини йде через двері під час сну. Схожі повір’я є й в інших народів. Стародавні слов’яни і скандинави вірили, що двері – це портал в інший світ. У такому разі душа може відправитися в подорож і заблукати в інших світах.

Цю заборону також пов'язують з тим, що ногами у двері виносять покійників. Однак психологи стверджують, що це не більше, ніж забобони. Щобільше, вони навіть рекомендують спати ногами до дверей, оскільки це дозволяє тримати їх в полі зору і зняти тривогу.

Безсоння / фото: Pixabay
Безсоння / фото: Pixabay

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Не можна спати напроти дзеркала. Наші предки вважали, що в спальні дзеркал бути не повинно. За повір'ям якщо відображення сплячого потрапляє в дзеркало, буде біда.

Не можна ставити в спальні кімнатні рослини. Це науково доведений факт, адже вночі, коли немає сонячного світла, рослини навпаки – споживають кисень. Безсоння і головний біль можуть викликати також зрізані квіти у спальні.

Не можна спати головою до вікна. У давнину люди вважали, що через вікно в будинок заглядає нечиста сила, яка може проникнути в голову людині і заволодіти нею. Втім, цьому є більш логічне пояснення - протяг вночі може спровокувати застуду чи інші захворювання.

Не можна спати при світлі. Це правило є медичною рекомендацією. Спати потрібно в повній темряві, в іншому випадку порушується нормальне вироблення гормону сну - мелатоніну. Спровокувати збій у виробленні гормону можуть навіть вуличні ліхтарі, які світять в вікно.

Безсоння / фото: Unsplash
Безсоння / фото: Unsplash

Нагадаємо, студентки розповіли, як закінчували навчання з дітьми на руках: "Всі ненавиділи". Історії про материнство під час навчання у виші

Як повідомляв портал "Знай.ua", військовий медик попередив про небезпечне захворювання: симптоми є майже у кожного. Доктор Кубюк розповів про проблему безсоння

Також "Знай.ua" писав, пий і худни: відомий лікар вивів формулу спалювання зайвої ваги за допомогою двох чашок кави. Кава насправді допоможе схуднути, але цей напій потрібно вживати в розумних кількостях