Першим публічно підняв питання про те, чи може Фізика довести існування Бога, Альберт Ейнштейн. Тепер про це поміркували на BBC Future.

Багато вчених і мислителів задавалися питанням і намагалися на нього відповісти. Як сталося, що всі фізичні закони і параметри Всесвіту дозволяють розвинутися зіркам, планетам і, врешті-решт, життя?

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Багато космологів вважають, що Всесвіт може бути частиною більшого космосу, мультивселенной, в якій багато різних всесвітів співіснують, але не взаємодіють.

Деякі стверджують, це - лише щасливий збіг обставин. Інші кажуть, що нас не повинно дивувати біологічна спрямованість фізичних законів, адже ми створені за цими законами. Однак, на думку теологів, це вказує на те, що такі сприятливі умови - справа рук бога.

Альберт Ейнштейн, фото: naked-science
Альберт Ейнштейн, фото: naked-science

При цьому бог не є обґрунтованим науковим поясненням. Теорія мультивсесвіту, замість цього, дає раціональну відповідь на це питання. Адже враховуючи на неї, різні всесвіти можуть мати різні фізичні закони.

А тому не дивно, що ми опинилися в одній з небагатьох всесвітів, де можливе життя. Однак, звичайно, ми не можемо спростувати думку про те, що бог, можливо, створив всю мультивселенную.

З Біблії ми знаємо, що Бог Всемогутній. А якщо так, то він міг би порушувати закони фізики. Наприклад, чи міг він рухатися швидше світла.

Швидкість світла становить приблизно 300 тис. км / сек. У школі ми дізнаємося, що ніщо не може перевищити швидкість світла-навіть космічний корабель USS Enterprise з "Зоряного шляху", який прискорювався за допомогою кристалів ділітію.

Але чи дійсно це так? Кілька років тому група фізиків заявила, що так звані частинки тахіони рухаються у вакуумі зі швидкістю, більшою швидкості світла. На щастя, їх реальне існування вкрай малоймовірно.

Якби вони дійсно існували, вони спотворювали б тканину простору і часу, порушуючи причинно-наслідкові зв'язки (це був би справжній головний біль для бога).

Втім, той факт, що жоден об'єкт не може перевищити швидкість світла, ще нічого не говорить про Самого Бога.

Тому, на думку деяких вчених, ми не можемо бути впевненими, що закони фізики діють так само в інших космічних регіонах. Можливо, це тільки місцеві, випадкові закони. І це веде нас до чогось ще більшого, ніж Всесвіт.

Раніше ми повідомляли, весняні ритуали для залучення грошей, що робити прямо зараз, щоб розбагатіти.

Як повідомляв "Знай.uа", Великдень 2021, важливі ритуали, як залучити щастя і здоров'я в життя.

Також "Знай.uа" писав, що писанки на Великдень, магічне значення квітів.