Близько десяти років тому в японському селищі Оцуті з'явилася унікальна телефонна будка. Однак додзвонитися з неї до кого-небудь не можна. До неї приїжджають тисячі людей з усієї Японії, щоб зателефонувати покійним близьким. Про це пише Reuters.

У сад японського селища Оцуті, що в 500 кілометрах на північний схід від Токіо, приходять ті, хто в березні 2011 року вижив під час найсильнішого землетрусу в історії Японії. Стихійне лихо спричинило цунамі, затоплення кількох міст і катастрофу на АЕС "Фукусіма-1". Тоді загинули 15,8 тисячі осіб, ще 2,5 тисячі вважаються зниклими безвісти.

До телефонної лінії будка не підключена, але вона дає людям можливість підтримувати зв'язок із загиблими близькими.

67-річний Кадзуйосі Сасакі з сумом набирає мобільний номер своєї дружини Мівако. За його словами, після землетрусу він цілодобово шукав дружину, відвідуючи центри евакуації та тимчасові морги, а вночі повертався до руїн їхнього будинку.

будка в Японії, фото Issei Kato / Reuters
будка в Японії, фото Issei Kato / Reuters

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Все сталося так раптово. Навіть зараз я не можу це забути. Я відправив тобі повідомлення про те, де я, але ти його так і не прочитала", - згадує Кадзуйосі.

Тисячі людей, які приїжджають з усієї Японії, - не лише ті, хто вижив під час землетрусу і цунамі, а й ті, хто втратив своїх близьких у результаті хвороби або самогубства. Будку на пагорбі назвали "телефоном вітру".

Нагадаємо, старий цвинтарний сторож зізнався, що відбувається з могилами опівночі: "Я бачив це своїми очима".

Як повідомляв портал Знай.uа, українка 53 роки була одружена з "іншою" людиною, правда розкрилася після смерті чоловіка.

Також портал Знай.uа писав, що у Луцьку юні тіктокери танцювали на могилах: фотосесія з небіжчиками.