Чотирнадцять порушень режиму повного і всеосяжного припинення вогню зафіксовано в районі проведення операції Об'єднаних сил за минулу добу, 12 березня.
Про це повідомляє прес-штаб ООС в ранковому зведенні в соціальній мережі Facebook. Це сталося в районі "Півночі", поблизу селища Катеринівка. Також неподалік населеного пункту Південне, поблизу Старогнатівки, Тарамчук, Піски, Гнутове, Водяне та Мар'янки.

на горі Карачун вшанували пам’ять українських добровольців, фото: штаб ООС
на горі Карачун вшанували пам’ять українських добровольців, фото: штаб ООС

Путінські окупанти використовували міномети калібру 120 мм і 82мм, гранатомети різних систем, стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети. Один з українських воїнів отримав бойове травмування і був оперативно доставлений до лікувального закладу. Зараз його стан задовільний. Російсько-окупаційні війська використовували і станкові протитанкові гранатомети. Близько Мар'янки в результаті снайперського обстрілу один український захисник отримав поранення несумісні з життям.

"На місці події працює керівний склад військової частини та робоча група військової служби правопорядку. Командування операції Об'єднаних сил висловлює щирі співчуття рідним і близьким загиблого захисника. На зухвалі дії противника наші воїни відкривали вогонь у відповідь. Про дії збройних формувань Російської Федерації та її найманців повідомлено представникам ОБСЄ через українську сторону Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін", - йдеться в повідомленні.

Донбас, фото: прес-служба ООС
Донбас, фото: прес-служба ООС

Українська сторона СЦКК продовжує фіксувати різні факти проведення силами РФ інженерних робіт з дообладнання або створення нових фортифікаційних споруд. Це грубе порушення додаткових заходів щодо посилення режиму припинення вогню. Збройні Сили України продовжують неухильно дотримуватися досягнутих домовленостей.
Що стосується сьогоднішнього дня, 13 березня. Станом на 7 годину ранку, окупанти вже чотири рази порушили режим припинення вогню.

"Всі вони були здійснені районі населеного пункту Піски. Противник відкривав вогонь у бік наших позицій з підствольних гранатометів і стрілецької зброї. Бойових втрат серед українських захисників немає. Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об'єднаних сил і дотримуються режиму припинення вогню. Слава Україні!",- написано в повідомленні. ООС

Скріншот: facebook.com/pressjfo.news
Скріншот: facebook.com/pressjfo.news

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Нагадаємо, кулеметник Кирило після важкої контузії повернувся в стрій, щоб захищати Батьківщину: "Жодного разу не пошкодував"

Як повідомляв "Знай.ua", сапер Володимир зізнався, що найгірше в його професії: від цього залежать життя людей

Знай.ua писав, відважна Юлія пройшла шлях від медика до командира на Донбасі, виконавши свою мрію: "мені важко"