Суд в Чернігові оштрафував місцевого жителя за заклики в мережі повалити режим Зеленського.

Чернігівця Олексія Малихіна визнали винним в публічних закликах до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади. Рішення прийняв Деснянський районний суд Чернігова, про це йдеться в реєстрі судових справ.

За даними слідства, українець на своїй сторінці в забороненої в Україні соцмережі "Однокласники" розмістив 2 обурливих пости. У них він закликав фізично знищити Зеленського і народних депутатів від "Слуги народу", а також "повернути владу народу України".

Зазначається, що Малихіна поширив ці пости 10 жовтня і 9 листопада 2019 року.

Перший пост був від 10 жовтня 2019 року з наступним змістом:

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Президент Зеленський хоче зробити з України колонію для своїх Західних Господарів! Все, що зараз відбувається в країні, все до чого ми рухаємося - направлено на знищення українського народу і державності! Але Ми - не раби! Пора зупинити зеленого коротуна і не допустити загибелі держави Україна! Українці, геть ЗЕ- режим! Повернемо силою влада народу і демократію в країну! Настав час Президента-клоуна і його зграю повісити на Майдані!".

Володимир Зеленський, фото з вільних джерел
Володимир Зеленський, фото з вільних джерел

Через місяць, 9 листопада 2019 року, Малихін поширив ще один пост. У ньому говорилося:

"Слуги народу - це збіговисько шахраїв і пройдисвітів! Тут і нові "професіонали" і старі "рішали", які хочуть "допилити" Україну! Так чому ж всі мовчать? Ви все ще в ейфорії від свого "вибору"? Чекаєте долар по 250 гривень або коли західні буржуї скуплять всю землю? Пора позбутися цієї влади поки вона не знищила нас! Покажемо силу і гнів народу сволотам! Всіх депутатів - каструвати і четвертувати публічно!".

Суд, розглянувши докази та заслухавши свідків, визнав Малихіна винним. Однак, не засудив Малихіна до ув'язнення, а призначив штраф у розмірі 14 тисяч 450 гривень.

Також обвинувачений повинен компенсувати витрати на експертизи - 10 тисяч 357 гривень.

Нагадаємо, Зеленський підтримав санкції проти Ігоря Коломойського

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський заручився підтримкою Австрії і зробив заяву щодо Криму

Також Знай.ua писав, Зеленський в прямому ефірі зробив щеплення від covid-19 на території військового мобільного госпіталю