За суботу, 13 березня, в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації десять разів порушили режим припинення вогню, повідомляє прес-служба ООС в Facebook.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання" Схід", поблизу населеного пункту Піски, російсько-окупаційні війська обстрілювали позиції українських захисників з мінометів 82-го калібру, гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

"Неподалік населеного пункту Водяне, що на приазов'ї, окупанти відкривали вогонь з гранатометів різних систем і стрілецької зброї. У цьому ж напрямку, застосувавши безпілотний літальний апарат типу "квадрокоптер", збройні формування Російської Федерації скинули над позиціями Об'єднаних сил два постріли ВОГ-17", - сказано в повідомленні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання" Північ", поруч населеного пункту Південне, російсько-окупаційні війська відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів, ручних і станкових протитанкових гранатометів.

Бойових втрат серед українських воїнів немає.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Зокрема, російські найманці вчинили ряд провокацій із застосуванням забороненого озброєння, метою яких було штучне загострення ситуації в районі населених пунктів Піски і Водяне Донецької області, з подальшим безпідставним звинуваченням підрозділів Збройних Сил України в обстрілі цивільної інфраструктури околиць Донецька.

З початку поточної доби, 14 березня, було зафіксовано 3 порушення режиму припинення вогню. Зокрема ворог застосував ручні протитанкові та підствольні гранатомети, а також стрілецьку зброю.

"Так, неподалік Катеринівки, російсько-окупаційні війська відкривали вогонь по наших позиціях з протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем і стрілецької зброї. А поряд з населеним пунктом Опитне, окупанти обстріляли позиції наших захисників застосувавши підствольний гранатомет. Бойових втрат серед українських захисників немає", - сказано в повідомленні.

Раніше ми повідомляли, окупанти йдуть на антирекорд щодо порушень на Донбасі, воїни ЗСУ втратили бійця через снайпера.

Як повідомляв "Знай.uа", Україна втратила героя-поліцейського на Донбасі, майже все життя віддав службі.

Також "Знай.uа" писав, що український воїн втратив на Донбасі зір і ногу, але не віру в перемогу.