У Криму на межі зникнення знаходиться знамените озеро Бугаз, яке обміліло в результаті надмірного використання підземних вод.

Детальніше про це пише "Крим.Реалії".

Велике прісноводне озеро Бугаз, яке розташоване поблизу міста Судак в окупованому Росією Криму, знаходиться на межі зникнення. Кримський правозахисник Абдурешіт Джеппаров відправився на водойму, щоб перевірити його стан і заявив, що озера стабільно втрачає свій рівень і в найближчому майбутньому може зовсім пересохнути.

"Право на сприятливе довкілля-одне з конституційних прав. Водна проблема в Криму обмежує це право кримчан. Колись мальовниче місце озеро Бугаз-яскравий тому приклад, зараз водойма знаходиться на межі зникнення", - зазначає правозахисник.

Озеро Бугаз / фото: Крим.Реалії
Озеро Бугаз / фото: Крим.Реалії

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Ось як вилгало озеро раніше:

Озеро Бугаз / скріншот з відео
Озеро Бугаз / скріншот з відео

Абдурешит Джеппаров зазначив, що пересихання озера не пов'язане з посухою – всьому виною надмірне споживання підземних вод. Ймовірно, через зниження рівня грунтових вод вичерпалися джерела, які живили озеро Бугаз. Правозахисник заявив, що подібна ситуація спостерігається на багатьох озерах півострова.

Варто нагадати, що до 2014 року Україна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді. Однак, після окупації півострова Російською Федерацією, поставки прісної води припинилися і в Криму почали використовувати підземні води. Станом на 2020 рік ситуація з водою на півострові стала критичною: маленька кількість опадів і малосніжна зима призвела до посухи.

Нагадаємо, що кримчани усвідомили справжню натуру окупантів:"Росія не мати, а мачуха".

Як повідомляв портал Знай.uа, обивателі окупованого Криму порівняли їх життя до і після анексії.

Також Знай.uа писав, що "міністр" культури окупованого Криму перервала виступ Аксьонова добірним матом.