В Іркутській області штормовий вітер і завірюха паралізували міжміське сполучення. Через негоду були скасовані святкові заходи з приводу закінчення Масляниці, а рятувальники чергують на трасах, допомагаючи водіям не збитися з дороги.

Про погодний катаклізм розповідають місцеве російське видання Ирк.ру та телеграм-канал LifeShot.

Cильний вітер в Іркутській області піднявся ще вночі 14 березня . У центральних і південних районах пориви досягають 27 метрів в секунду, в інших районах - до 20 метрів, на Байкалі - до 35 метрів. За прогнозами, небезпечна погода буде зберігатися протягом найближчої доби.

Сніговий ураган, кадр з відео
Сніговий ураган, кадр з відео

В Іркутську і області скасували масляні гуляння, які повинні були мали проходити у неділю вдень. Деякі заходи перенесли в закриття приміщення — але довелося обійтися без апогею святкування зі спалюванням опудала.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Щоб водії не збилися зі шляху в умовах поганої видимості, на трасах чергують рятувальники МНС.

Визволяти рятувальникам довелося й туристів, яких стихія застала під час походу.

Сніговий ураган, кадр з відео
Сніговий ураган, кадр з відео

В профілактичних цілях в 78 населених пунктах в 16 муніципалітетах відключили електропостачання. Це міста Іркутськ, Ангарськ, Іркутський, Ангарський, Нижнеудинск, Зиминський, Усольський, Нукутскій, Ольхонском, Жігаловского, Боханского, Аларскій, Ехіріт-Булагатскій, Балаганський, Куйтунскій, Осинський, Усть-Удінський і Черемховський райони.

Відключеними залишалися 43 населених пункти в 14 районах. Без електрики 31 соціальний об'єкт і 7 071 житловий будинок, в яких проживають 28 512 осіб.

Нагадаємо, Негода продовжує лютувати, тисячі українців опинилися у снігових заметах

Як повідомляв портал "Знай.ua", вчорашній випускник лейтенант "Хмара" опинився на передовій під носом в окупантів: "Готові відбити ворожу атаку". Лейтенант Дмитро "Хмара" лише пів року тому закінчив навчання

Також "Знай.ua" писав, що українці просять про субсидії для всього населення країни: "В кого дохід, не перевищує 50 тисяч гривень". Українці просять призначити субсидії всьому населенню країни.