З 1 квітня в Україні знову підвищиться пенсійний вік для жінок, який цього року досягне 60 років.

Згідно закон України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", з 1 квітня всі українці зможуть виходити на пенсію тільки з 60 років та по виконанню трудового стажу. Документ передбачає підвищення пенсійного віку для жінок щороку на півроку. 2021 рік стане заключним у цьому проекті.

На сьогоднішній день, отримати пенсію у віці 59 років і 6 місяців Можуть ті Українки, які народилися в період з 1 жовтня 1960 року по 31 березня 1961 року. Ті, хто народилися після 1 квітня 1961 року, зможуть отримати пенсію лише по виконанню 60 років.

Крім цього, пенсійна реформа від 2017 року передбачає поступове підвищення трудового стажу, який необхідний для отримання пенсійних виплат. Починаючи з 2018 року вимоги до стажу будуть збільшуватися на 12 місяців щорічно, поки в 2028 році не досягне 35 років.

На сьогоднішній день, українці, у яких є трудовий стаж у розмірі 28 років, можуть вийти на пенсію в 60 років. Ті ж, у кого немає такого стажу, зможуть отримувати пенсійні виплати по виконанню 63 років.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадаємо, що у Вінниці затримали організовану злочинну групу "телефонних" шахраїв, які обманювали пенсіонерів по всій Україні.

Як повідомляв портал Знай.uа, у місті Кривий Ріг пенсіонери вишикувалися в чергу перед сміттєвими баками, в які напередодні викинули прострочені продукти.

Також Знай.uа писав, що українці скаржаться на величезні суми в рахунках за комунальні послуги.