На сторінці одного українця в соціальній мережі Facebook з'явилася історія про ситуацію, що відбувається в опорному закладі освіти "Христинівський ліцей" в Черкаській області.
Чоловік зазначає, що зараз його син, 2005 року народження, навчається в 10-Б класі, і з моменту написання заяви про переведення хлопчика в 10 клас, його класна керівниця відкрито висловлює і нав'язує свою особисту думку про те, що хлопцеві не місце в її класі. І його бажано перевести в ПТУ.

Новина про ліцей, скріншот: Facebook
Новина про ліцей, скріншот: Facebook

"Усвідомивши що ми не підемо на її примхи, вона вирішила зжити його зі школи будь-яким шляхом, чіпляючись до хлопця з будь-якого приводу. При цьому при спілкуванню по телефону і зі мною і з його матір'ю допускала недозволений, лицемірний тон і принизливі висловлювання. Після її слів на мою адресу (цитую) " що б завтра о 9.00 був у школі!", а так само надійшов дзвінка від начальника служби у справах дітей (мабуть вирішивши що це мене якось налякає, куди вона звернулася на власний розсуд), я вирішив що це межа і написавши скаргу на ім'я директора ми прибули в школу 08.02.2021 року. Однак в кабінеті директора її тон різко змінився і присутні, постаралися переконати мене в неправильному розумінні того, що відбувається", - йдеться в повідомленні.

В результаті, протягом місяця ситуація була спокійною. Однак згодом класна керівниця по телефону попросила чоловіка з'явитися в школу. Він прийшов, в кабінеті у директора знаходилося сім педагогів, включаючи самого керівника навчальним закладом, психолога і трьох учнів. Вони заявили, що хлопець з іншими дітьми вкрали стіл. Стало відомо, що господарське приміщення, звідки школярі нібито і вкрали стіл, давно знаходиться в жалюгідному стані - пошкоджені двері, замок і розбиті шибки.

Новина про ліцей, скріншот: Facebook
Новина про ліцей, скріншот: Facebook

Однак представники школи зазначили, що це саме діти зробили.

"На моє запитання навіщо їм стіл в туалеті, виявилося вони планували на перервах грати на ньому в карти. Ну якщо учні мають можливість перебуваючи в школі грати в азартні ігри, вважаю що контроль за дітьми відсутній і абсолютно не організований, про що я прямо і заявив присутнім. Мабуть моя претензія з цього приводу спровокувала одну із заступників директора погіршити ситуацію додавши красного слівця, назвавши проступок пацанів крадіжкою і грабунком. Довелося розтлумачити їй законодавство що ні крадіжкою, ні грабунком даний вчинок не є так, як стіл учні безперешкодно перемістили з точки а в точку Б на території школи, без мети розкрадання, що не підпадає ні під одну статтю Кримінального кодексу", - заявив у публікації чоловік.

У результаті була викликана поліція, директриса попросила українця вийти з кабінету, коли правоохоронці вже перебували в школі. Після чого, за словами чоловіка, почалося "шоу". Адже на виклик прибули поліцейські Сергій Савченко та Чекаленко Павло. Один з них намагався виштовхнути чоловіка з приймальні, намагаючись закрити перед ним двері. А Савченко вигукував, що школяр є пасинком для цього українця, тому прав на дитину він нібито не має.

"Крім того, хто дав право психологу при спілкуванні з дитиною на Одіні задавати йому такі питання що роблять батьки вдома? Чи вживають спиртні напої? Чи ходять вони на роботу і т.д. і т.п.? Вважаю таку поведінку з дітьми не компетентним,а сукупність питань, втручанням в моє особисте життя і протизаконним збором особистої інформації про мене. Чому класний керівник дозволяє підвищувати голос на дитину (через несвоєчасне надання довідки через хворобу), при цьому принизливо намагаючись тягнути його за руку до психолога в кабінет, з яким хлопець геть не бажає спілкуватися?", - йдеться в повідомленні.

Новина про ліцей, скріншот: Facebook
Новина про ліцей, скріншот: Facebook

Нагадаємо, у львівській школі вчителька прийшла на уроки з коронавірусом: сама зізналася

Як повідомляв "Знай.ua", школярка отримала відкритий перелом через старі двері, але вчителі лише розвели руками: "Швидку не викликали"

Знай.ua писав, п'яна горе-мати побила вчителів і виламала двері школи заради свого чада: "Просто не зміг її утримати"