Блогери-Нові лідери думок, за якими стежать мільйони українців. Їм довіряють, проте часом поради блогерів можуть бути небезпечними.

Софія Стужук розповідає про своє життя на 6 мільйонів чоловік. Зокрема вона розповідає про свої тренування, спосіб життя та виховання трьох дітей, показав Зоряний шлях.

Однак крім цього вона ділиться своїми знаннями з медицини, які можуть бути помилковими і часто викликають обурення у професійних лікарів.

Так, на початку пандемії коронавірусу вона заявляла, що вважає, що небезпека хвороби перебільшують і він не набагато страшніше звичайного грипу. При цьому від коронавірусу помер її колишній чоловік і батько її дітей.

Стужук розповідає про користь поїдання власної плаценти, яку капсулюють. Лікар-терапевт Вадим Жежера з подивом ставиться до такої практики.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

"Яку мету в цьому переслідують? Щоб отримати звідти мінерали або отримати з цієї плаценти якісь поживні речовини? У нас на сьогоднішній день є багато інших продуктів, звідки ми можемо отримати поживні речовини. Робити з плаценти якісь таблетки і говорити, що вони будуть від чогось допомагати, то це 100% плацебо",-каже лікар.

Стужук зазначає, що ніколи нічого не радить і тільки ділиться особистим досвідом. Однак при цьому вона розповідає, що для себе не використовує контрацепцію і вакцинувати дітей не збирається.

Інша блогерка Олена Корнілова позиціонує себе як біохімік і на своїй сторінці ділиться рекомендаціями щодо того, які БАДи краще приймати для різних цілей.

"Ключове слово – біологічно активна речовина, яка впливає на роботу організму людини. Вона може допомогти і точно так же може нашкодити. Або взагалі проявити себе як канцероген", - коментує лікар.

Крім того, блогерка виявилася аферисткою. Її дипломи несправжні.

Блогер Катерина Філатова називає себе натуропатом і закликає відмовитися від традиційної медицини. Зокрема, чистити організм вона радить кавовими клізмами. Так вона радить лікувати навіть онкологічні захворювання.

Раніше ми повідомляли, у Рівному при домашніх пологах померла послідовниця зірки Instagram, залишивши двох дітей.

Як повідомляв "Знай.uа", Маша Єфросиніна випитала у Софії Стужук все про покійного чоловіка.

Також "Знай.ua" писав, що смерть породіллі в Рівному, чи можна було її врятувати і чи винна Софія Стужук.