Відомий український лікар-педіатр Євген Комаровський часто ділиться рекомендаціями щодо лікування дітей та правильного розвитку.

На цей раз Комаровський у своєму Instagram відповів на питання стурбованого батька про купання малюка.

Чоловік звернувся до лікаря і розповів, що довів температуру купання до +26. Він підкреслив, що дівчинка, якій 3 місяці, щаслива, а ось мама турбується, що малятко може застудитися.

"Насправді, я вважаю, що нижче 28 доводити температуру не слід. А ще якщо комусь із членів сім'ї не комфортно, то цього робити не можна. Мама теж заслуговує на повагу", - стверджує Комаровський.

Крім того, при такому підході у дитини швидше, ніж у дорослого може виникнути переохолодження.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики
Показати ще

"Потрібно також враховувати, що при температурі 26 градусів у дитини переохолодження виникає швидше, ніж у дорослого. При температурі 26 купатися можна, але тоді потрібно принципово міняти методику: якщо в більш теплій воді дитина купається 25 хвилин, то це дуже добре, але 25 хвилин в 26 градусах – це вже досить холодно (за винятком випадків, якщо у дитини явна зайва вага)", - пише доктор.

Раніше ми повідомляли, доктор Комаровський розповів, як поводитися майбутнім татусям.

Як повідомляв "Знай.uа", Комаровський дав важливу інструкцію батькам, що повинні вміти малюки в 2 роки.

Також "Знай.uа" писав, що Комаровський назвав симптоми небезпечного захворювання, блювота, запалі очі і гострий біль.