У Міністерстві освіти скасували обов'язково проходження ДПА для учнів 4-го та 9-го класів.

Детальніше про це розповідає прес-служба Міністерства освіти і науки в Facebook.

Повідомляється, що в 2021 році випускники початкової (4 клас) і середньої (9 клас) шкіл будуть звільнені від обов'язкового проходження Державної підсумкової атестації у зв'язку з пандемією коронавірусу COVID-19. У Міносвіти вважають, що таке рішення дозволить організовано закінчити навчальний рік для учнів перерахованих вище класів.

Відповідний наказ відомство зареєструвало в Міністерстві юстиції у вівторок, 16 березня. Документ набуде чинності в день його публікації в "Офіційному віснику України".

Міністерство освіти і науки
Міністерство освіти і науки

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

У Міносвіти пояснили, що для випускників цього року в атестаті буде написано "звільнений(а)" від ДПА. У той же час ті, хто хотів минулого року здати підсумкову атестацію, могли подати відповідну заяву керівникам своїх навчальних закладів. Випускники, які проходили ДПА, отримували свідоцтва про здобуття освіти та додатки до них на основі результатів випробування в навчальному закладі.

Варто нагадати, що раніше Міністерство освіти і науки надало школярем право вибирати третій і четвертий предмети на ДПА (крім обов'язкової української мови і математики). Ними могли стати дві іноземні мови або Історія України.

Нагадаємо, що школярам назвали терміни відпочинку на канікулах: доведеться влітку відпрацьовувати.

Як повідомляв портал Знай.uа, у МОН займуться працевлаштуванням випускників вузів:"процес нелегкий і нешвидкий".

Також Знай.uа писав, що на Львівщині директор зацькувала учениць через "целюліт": як захистити дитину від учительського булінгу.