Для всіх одержувачів пенсійних виплат в Україні з'явилися важливі новини. Так, Кабінет Міністрів України дав доручення Державній компанії "Укрпошта" продовжити надання послуг з доставки пенсійних та інших грошових виплат.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Міністерства соціальної політики України в мережі Facebook.

Укрпошта, кадр з відео
Укрпошта, кадр з відео

Для забезпечення безперебійної доставки пенсій та грошової допомоги Кабінет Міністрів на засіданні 17 березня 2021 року доручив АТ "Укрпоштаˮ продовжити надання послуг з доставки пенсій та грошової допомоги за поточними тарифами.

"З метою забезпечення безперебійної доставки пенсії та грошової допомоги населенню, пропонується дати такі доручення уряду: АТ "Укрпошта" на виконання п. 4 постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2020 №1279 забезпечити укладення до 19 березня 2021 договорів з Пенсійним фондом України та його органами та органами соціального захисту населення про виплату та доставку пенсій, грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів за чинним тарифамˮ, - заявила Міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

На сьогодні чинним законодавством визначено, що виплата та доставка пенсій та грошової допомоги здійснюється національним оператором поштового зв'язку або через установи банків. Виконання функцій національного оператора поштового зв'язку покладено на АТ "Укрпошта".

Надання АТ "Укрпошта" послуг з доставки пенсій та грошової допомоги здійснюється на платній основі за тарифами, затвердженими рішенням Уряду, та на підставі договорів, укладених з органами Пенсійного фонду України та органами соціального захисту.

У 2021 році вперше такі договори було укладено не на календарний рік, а тільки до 1 квітня 2021 року.

Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook
Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, Смілянський пояснив, як через Prozorro вивести кошти з державних компаній.

Як повідомляв Знай.uа, українці зможуть виходити на пенсію в будь-якому віці.

Знай.uа писав, як нараховується пенсія залежно від зарплати і трудового стажу: пояснення від ПФУ.