Не секрет, що у православних християн почався Великий піст, який триватиме до свята Воскресіння Христового. Важливо, що під час Великого посту особливу увагу слід приділити молитвам.

Великий піст - це особливі дні в житті кожного християнина, коли Господь по Своїй великій милості і любові, дає кожному з нас час для того, щоб ми виправили свої гріховні звички і шкідливі нахили.

Наприклад, у Великий піст щодня - з вечора неділі по п'ятницю читається сильна молитва Єфрема Сирина.

Молитва, фото: lh3.googleusercontent
Молитва, фото: lh3.googleusercontent

Молитву, яку переказ приписує одному з найвеличніших наставників духовного життя, св. Єфрема Сирина, можна дійсно назвати великопісною молитвою, тому що вона особливо виділяється серед усіх співів і молитов посту.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Ось текст цієї молитви: "Господи і Владико живота мого, Дух неробства, зневіри, владолюбства і марнославства не дай мені. Дух же чесноти, смиренної мудрості, терпіння і любові даруй мені рабу твоєму. Так, Господи Царю, даруй мені бачити провини мої. І не засуджувати брата мого, бо ти благословенний єси на віки. Амінь".

Молитві варто приділити трохи більше часу, ніж виходить зазвичай. Більше уваги на службах - іноді варто взяти з собою книгу з текстами богослужіння.

Раніше повідомляли, УПЦ 21 березня проведе хресні ходи містами України, в Києві та Одесі подію перенесли.

Як повідомляв Знай.uа, предстоятель УПЦ сьогодні відзначає 50-річчя чернечого постригу.

Знай.uа писав, глава ПЦУ Епіфаній прочитав важливу молитву перед Великоднем: чого не можна робити перед воскресінням Христа.