Український лікар-педіатр і справжня зірка пострадянського медіапростору Євген Комаровський прокоментував рекомендовану нормальну тривалість сну в дитину у залежності від віку.

Відповідну пам'ятку було опубліковано на сторінці медичного експерта у соціальній мережі "Інстаграм".

У своїх порадах Комаровський керується рекомендаціями Американської академії медицини сну (American Academy of Sleep Medicine)

Немовлята у віці 4-12 місяців мають спати 12-16 годин. Від року до двох нормальною вважається тривалість сну в 11-14 годин (з урахуванням денного сну). У віці 3-5 років - 10-13 годин, також включаючи години денного сну. А ось для віку від 6 до 12 років рекомендовано спати від 9 до 12 годин на добу. Підлітки 13-18 років потребують ще менше відпочинку і сплять 8-10 годин. І, нарешті, повнолітнім можна спати 7+ годин на добу

Популярні новини зараз
Приречені на навіпголодне існування: частина стареньких буде жити на 2361 гривню В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

У коментарях розгорнулася бурхлива дискусія щодо того, чи обов'язковим для дітей є денний сон - але у цій публікації Комаровський цієї теми не торкнувся, не став відповідати він на нього і в коментарях.

Нагадаємо, Комаровський терміново попередив про небезпеку холоду, під ударом найменші

Як повідомляв "Знай.ua", Комаровський дав важливу інструкцію батькам: що повинні вміти малюки в 2 роки

Знай.ua писав, Комаровський назвав симптоми небезпечного захворювання: блювота, запалі очі і гострий біль