Прес-штаб ООС на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook вирішив розповісти історію зрілої поважної людини Андрія з позивним "Рубін".

Його будинку чекають дружина, діти і онуки. Чоловік з Дніпра, і добре розбирається в ремонті тепловозів "Укрзалізниці". Однак зараз він захищає Україну на Донбасі в якості сержанта, командира гармати окремої механізованої бригади імені князя в.Мономаха. Для Андрія це вже друга війна проти російських окупантів.

Донбас, фото: ООС ФБ
Донбас, фото: ООС ФБ

"Вперше він взяв в руки зброю ще в 1990-ті в Абхазії, де служив простим стрільцем. Тоді йому довелося покинути рідне місто Руставі-після Грузії Україна стала для нього новим домом. У 2014-му давно відомий ворог прийшов і сюди. Андрій знав, що треба робити і на початку серпня першого страшного року війни він став до лав українського війська. Перше місце служби-окремий батальйон матеріального забезпечення. Перша ротація - через десять днів після призову", - йдеться в публікації. ООС

"Рубін" зазначив, що їх командир збудував солдатів і сказав, що завтра відбудеться відправка на схід з тими, хто хоче. Ті ж, хто боїться або має інші причини, може залишитися. Відправляються тільки добровольці. Згодом і стало зрозуміло, чому була потреба в добровольцях. Адже Андрій за перші роки війни побував практично на всіх гарячих ділянках Донбасу.

Воїни / фото: ООС
Воїни / фото: ООС

На передову возили продукти, боєприпаси, Паливно-мастильні матеріали та інші речі.

"I якщо піхотинець воює, захищений краєм, то вантажівка зі снарядами або паливом пересувається відкрито, покладаючись на удачу і криворукість ворожих стрільців. Доводилося бувати і під мінометними обстрілами, шалені кулі взагалі не вважали, тому що треба було за всяку ціну доставити захисникам Авдіївки, Пісків або Зайцевого патрони і снаряди. У 70% випадків, зізнається "Рубін", їхали наосліп, не знаючи кінцевого пункту призначення. У 2016 році сержант вступив до лав окремої механізованої бригади, освоївши новий військовий спеціальність, цього разу вже в артилерії", - йдеться в повідомленні прес-штабу ООС.

При цьому військовий повідомляє, що це не важко. Адже раніше люди і зовсім воювали палицями. У його планах ще кілька років продовжувати військову службу. Вказуючи на паралелі між подіями в Грузії, Придністров'ї, Нагірному Карабасі та Україні він зазначає, що ворог один і той же - Росія. Вона приходить "звільняти" нас від нас самих же.

"Створює повільно текучий конфлікт на десятиліття, де "перемир'я" в будь-який момент можуть змінитися сплесками бойової активності. Таким чином росіяни руйнують економіку непокірних держав, дестабілізують політико-соціальну ситуацію, не дозволяють країнам вступити в НАТО. Тобто роблять все, щоб не відпустити народи, які прагнуть до волі і європейського розвитку, зі своєї орбіти "русского мира". Але я вірю, що в України все вийде і ми переможемо", – підсумував "Рубін".

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Скріншот: facebook.com/pressjfo.news
Скріншот: facebook.com/pressjfo.news

Нагадаємо, на полігонах ОРДЛО тривожне загострення: стягнули танки, гармати і міномети

Як повідомляв "Знай.ua", СБУ накрила гігантську нелегальну "наливайку": у такій кількості можна потонути

Знай.ua писав, Українка за прикладом братів вирушила на фронт: Тепер військові в міцних руках медика