Олег Винник, Оля Полякова, Руслана та інші артисти очікують вибуху музичного ринку через недотримання авторських прав в Україні.

Це питання зірки обговорили під час круглого столу "Розвиток ринку авторських прав в Україні: сучасні виклики захисту прав авторів". Організатором заходу виступила Всеукраїнська профспілка працівників музичної індустрії.

З боку представників музичної індустрії взяли участь: Руслана Лижичко, Оля Полякова, Вадим Красноокий, Олег Винник, Валерій Харчишин, Олег Скрипка, Тарас Тополя, Jerry Heil, представники Tayanna, Макс Барських, представник гурту "Бумбокс", Тіни Кароль, лейбла Masterskaya Івана Дорна, Ірини Білик, Jamala, Наталія Валевська, Дмитро Сисоєв.

круглий стіл Розвиток ринку авторських прав
круглий стіл Розвиток ринку авторських прав

Голова Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха відкрив захід, до якого приєдналися народні депутати: Рущишин Ярослав, Задорожній Микола, Людмила Буймістер, Санченко Олександр та представник Міністерства Олексій Арданов.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Учасники круглого столу обговорили акредитації організацій колективного управління, і той факт, що міністр економіки Ігор Петрашко не підписав наказ, що заблокувало ринок. Тепер з 1 січня всі правовласники в Україні не можуть отримувати винагороду за використання їхніх творів.

Олег Винник, Фото пресслужба
Олег Винник, Фото пресслужба

Артисти підсумували, що на тлі загальної кризи і відсутності концертів блокування виплати роялті спричинить загострення ситуації, яка може вибухнути.

Нагадаємо, Оля Полякова запалила сцену Dizel Night і розповіла про музичну підставу.

Як повідомляв портал Знай.uа, Настя Каменських зізналася, чим пожертвувала заради "Маски": "Моя Кім мала дискомфорт".

Також портал Знай.uа писав, що Каменських і Полякова позмагалися в голосових можливостях: хто кого?