Прохолодний березень добігає до свого логічного кінця, проте наші ідеї стосовно цікавих рецептів не закінчуються. Спеціально для наших читачів ми знайшли новий спосіб того, як можна урізноманітнити домашнє меню.

На цей раз ми дізнаємося, як робити молдавські ковбаски без оболонки. Про цей рецепт стало відомо завдяки публікації Telegram-каналу "Кухня по-чоловічому".

Молдавські ковбаски, скріншот: YouTube
Молдавські ковбаски, скріншот: YouTube

Що нам потрібно: 700 г свинини; 300 г яловичини; 1 цибулина; 200 мл мінеральної газованої води; 100 мл м'ясного бульйону; 1,5–2 ст. л. крохмалю; 5 зубчиків часнику 1 ч. л. сухого чебрецю (чебрецю); щіпка соди; 2-3 лаврових листки; сіль і мелений перець за смаком; 5-6 горошин чорного перцю.

Молдавські ковбаски, скріншот: YouTube
Молдавські ковбаски, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Спосіб приготування:

Мінімум двічі пропусти м'ясо через м'ясорубку. Додай у фарш дрібку соди, сіль, перець за смаком, крохмаль, чебрець і подрібнений часник. Поступово замішуючи фарш, додай в нього мінеральну воду і бульйон. Відбий фарш і відправ його на пару годин в холодильник.

Дістань фарш з хoлoдильниĸа і сформуй ковбаски - мітітеї. Можна робити це руками, але краще виходить за допомогою насадки на м'ясорубку. Обсмаж мітітеї у великій кількості олії до рум'яної скоринки і склади в ĸaстрюлю з товстим дном. Наріж цибулю кільцями, виклади зверху на мітітеї. Поклади туди ж перець горошком і лавровий лист.

Залий окропом і посоли воду за смаком. Закрий кришкою і дай заĸипіти. Потім зменш вогонь і тушкуй приблизно 30 хвилин. Ідеальним доповненням до цієї страви буде молдавський соус муждей, що представляє собою наваристий бульйон c великою кількістю часнику і зелені. Мітітеї по-молдавськи готові.

Раніше повідомляли, ексзірка кіно для дорослих Саша Грей приготувала український борщ і розповіла про його унікальність: їдять по всьому світу.

Як повідомляв Знай.uа, простий рецепт картоплі на сковорідці - навіть чистити не треба, лише масло і спеції.

Знай.uа писав, Тетяна Литвинова розкрила рецепт традиційного індійського каррі: швидка вечеря для всієї родини.