20 березня 2021 року набув чинності указ президента Російської Федерації Володимира Путіна щодо заборони "іноземним" громадянам володіти землею у низці районів Криму, у тому числі й у всіх, що мають вихід до моря. З точки зору окупаційного законодавства, громадяни України без російського паспорта теж вважаються іноземцями і не мають права на володіння землею.

Про це пише Радіо Свобода.

До переліку "заборонених" територій було включено більшість районів анексованих Криму і Севастополя, а також Керч, Ялта, Євпаторія та інші прибережні міста півострова. Заборона не поширюється на три райони Криму – Первомайський, Красногвардійський і Білогірський, ці райони не межують з материковою частиною України і не мають виходу до Чорного моря.

Крим, море, фото скріншот з відео
Крим, море, фото скріншот з відео

У представництві Президента України в автономній республіці Крим дії окупаційної влади вже схарактеризувати як "військовий злочин".

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Експропріація земельних ділянок в даному випадку незаконна, вона порушує міжнародне право, оскільки Крим - це Україна, і Росія не має права поширювати на нього своє законодавство", - ще у травні минулого року говорив адвокат Української Гельсінської спілки з прав людини, член комітету Національної асоціації адвокатів України з міжнародним правом Максим Тимочко.

Нагадаємо, що кримчани усвідомили справжню натуру окупантів:"Росія не мати, а мачуха".

Також Знай.uа писав, що "міністр" культури окупованого Криму перервала виступ Аксьонова добірним матом.