Дев'ять порушень режиму повного і всеосяжного припинення вогню зафіксовано в районі проведення операції Об'єднаних сил за минулу добу, 20 березня.
Про це повідомляє прес-штаб ООС в ранковому зведенні в соціальній мережі Facebook. Збройні формування РФ використовують стрілецьку зброю, міномети калібру 82 мм, гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети поблизу населеного пункту Південне, Водяне, що на приазов'ї, Лебединське, шуми.

Донбас, фото: ООС ФБ
Донбас, фото: ООС ФБ

І в результаті цих обстрілів один український захисник отримав вогнепальне поранення. Йому оперативно оказаліс першу чергу, але, на жаль, він помер від отриманих поранень під час евакуації в медичний заклад.

"Командування висловлює щирі і глибокі співчуття рідним і близьким загиблого захисника. На обстріли російсько-окупаційних військ наші захисники відкривали вогонь у відповідь. Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представникам ОБСЄ через українську сторону СЦКК. Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань РФ на території ОРДЛО", - йдеться в повідомленні. ООС

Путінські окупанти також здійснюють ряд провокацій із застосуванням забороненого озброєння з метою створення інформаційних приводів для населення ОРДЛО і дискредитації української сторони. Повідомляється, що всі обстріли з боку противника були прицільними. Крім обстрілів були помічені інженерні роботи з облаштування та розширення нових оборонних позицій біля Донецького аеропорту.

Воїни / фото: ООС
Воїни / фото: ООС

Збройні Сили України продовжують неухильно дотримуватися досягнутих домовленостей щодо припинення вогню і є послідовними у виконанні взятих на себе зобов'язань.

"Станом на 7 годину ранку 21 березня, обстрілів не зафіксовано. Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об'єднаних сил і дотримуються режиму припинення вогню. Слава Україні!", - йдеться в повідомленні. ООС

Скріншот: facebook.com/pressjfo.news
Скріншот: facebook.com/pressjfo.news

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, на Донбасі загинув український військовий, але окупанти не зупинилися: ЗСУ довелося вжити заходів

Як повідомляв "Знай.ua", в зоні ООС накрили "точки" з небезпечним вмістом: обсяги вилученого вражають

Знай.ua писав, грузин "Рубін", який захищав Батьківщину від РФ, вирушив на Донбас: "Ворог прийшов і сюди"