Хоча стародавні майя жили на території сучасної Мексики тисячу років тому, там досі можна зустріти нащадків великої цивілізації. Вони зберігають звичаї предків і проводять таємничі ритуали. Свідком одного з них стала Василиса Хвостова-ведуча тревел-шоу " Орел&Решка. Чудеса світу", яке показує Новий канал.

Орел і Решка, фото: прес-служба програми
Орел і Решка, фото: прес-служба програми

Гуляючи по місту Сан-Хуан-Чамула, в якому живе Стародавній Індіанський народ цоцілі, вона зустріла місцевого хлопця, який запропонував їй провести ритуал очищення. Василиса купила для нього на ринку Півня і базилік, після чого вирушила до курандеро — місцевої цілительки.

"У цоцілі у кожного в будинку є кімната з молитовним вівтарем — саме в ній вони спілкуються з богами і проводять обряди. Вівтар являє собою збір незрозумілих трав і ліхтарики. Вони там, до речі, ні до села, ні до міста-ніби після свят забули зняти", - поділилася ведуча" Орла&Решки " на Новому каналі.

Орел і Решка, фото: прес-служба програми
Орел і Решка, фото: прес-служба програми

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Обряд курандеро почала з молитви, волаючи духів допомогти їй. Після цього жінка півнем зібрала погану енергію з Василини... і вбила птицю! Практично всі обряди у цоцілі пов'язані з жертвопринесенням — вони вірять, що тварина переймає на себе всі біди, хвороби і нещастя. Мовляв, вбиваючи Півня, людина позбавляється і від проблем. А після цього птицю готують на обід.

"Я була в жаху! Не очікувала, що це станеться так швидко. Спів, сюрреалістична обстановка... а потім вона так швидко скрутила Півневі голову, що я не встигла крикнути, — зазначила Василиса. - Я хотіла врятувати тварину, але не встигла".

Орел і Решка, фото: прес-служба програми
Орел і Решка, фото: прес-служба програми

Раніше ми повідомляли, зірка "Орла і Решки" знайшов відлюдників, що живуть в пустелі.

Як повідомляв "Знай.uа", ведучі "Орла і Решки" пережили ДТП і переломи, найекстремальніші НП.

Також "Знай.uа" писав, що ведуча "Орла і Решки" опустилася в печеру на найбільшому болоті на Землі.