Українська дитяча письменниця Лариса Ніцой продовжує оплакувати трагедії української нації.

Черговим постом про це мовна активістка поділилася на своїй сторінці у соціальній мережі "Фейсбук".

Ніцой розповіла, що мала дуже приємну поїздку до Карпат, де провела низку зустрічей з дітьми та дорослими. Однак дорогою додому до Києва вона звичною маерою взялася за читання і не змогла стримати сліз через оповідання "Табаба" української авторки Любові Бурак. Цей твір викликав у Ніцой цілий вир емоцій та думок, якими вона й поділилася зі своєю аудиторією.

"Так боляче читати про поламані, покалічені українські долі... Аж дихати немає чим від того болю... І сльози з очей річкою.

Наш народ - як зранений птах. Йому би перемотати крило, обережно вмостити в кубельце і, щоб зцілювалася зболіла душа, легенько розправляючи пір'ячко, заспокійливим голосом вуркотіти над вухом казки, в яких завжди перемагає добро, і що те добро буває не лише в казках. Лагідним голосом вселяти віру у власні, розгублені в тяжкій дорозі сили.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

... Після прочитаних оповідей про наше минуле, коли не вистачає кисню, аби зробити вдих, постають перед очима телевізійні студії, де навпроти сидять випещені прилизані опоненти, в яких відкривається рот зневажливо пхекати на українців і на все, що нам дороге.

Як?! Як можна лишатися глухими, сліпими і такими товстошкірими, щоб не відчувати той біль, крізь який пройшла наша українська нація! Як можна й далі принижувати цей народ у його ж домі, затикати його мову і грубо наступати на горло?

Втираю сльози, відновлюю дихання - і приходить непереборне бажання взяти віника і так відходити тих павучар, щоб духу їхнього не було в українській хаті", — написала письменниця.

Раніше повідомляли, Лариса Ніцой розповіла про непоправну втрату для України: "Я так і не встигла".

Знай.uа писав, Ніцой показала, як українські діти перетворюються з Колі на Миколку, мрія здійснилася: "Московську мову тут не вчать...".