Кулінарний експерт Євген Клопотенко, незважаючи на свій багатий досвід, все ще відкриває для себе нові сторінки української кухні, але і продовжує ділитися смачними рецептами на сторінці в соціальних мережах.
Зараз він, у своєму Instagram-акаунті, де за його життям стежать понад 550 тисяч осіб, поділився рецептом смачних кексів, перед якими просто неможливо встояти. Їх хочеться ще і ще, і краще запивати все чорним міцним чаєм, щоб був контраст смаків на межі.

Євген Клопотенко, instagram.com/klopotenko
Євген Клопотенко, instagram.com/klopotenko

"Хоч я і сильний і суворий (ну, може не сильно суворий, але випендрюватися люблю) чоловік, але від цих кексиків м'якшаю. До того ж вони готуються з простих і доступних інгредієнтів, що збільшує привабливість рецепта і зменшує ймовірність саботажу з Вашого боку. Тобто приготуєте в будь-якому випадку", - написав він у підписі до публікації.

Для того щоб приготувати ці кекси, з інгредієнтів знадобиться борошно в кількості 360 грам, розпушувач 10 грам, три яйця, цукор 100-150 грам, ванільний цукор 10 грам, 250 г кефіру, щіпка солі і один апельсин - цедра і сік.

"Яйця поєднуєте з цукром (звичайним і ванільним), додаєте кефір, перемішуєте, натираєте цедру апельсина, вичавлюєте сік, знову перемішуєте, додаєте борошно з розпушувачем, і знову перемішуєте. Наливаєте в маленькі миленькі формочки і печете 25 хвилин при 180 градусах. Потім дістаєте і даєте охолонути. Поки кекси випускають пар, заварюєте чай. Чорний. І ніякий інший. Тому що чорний чай з апельсином-це любов, придумана чи то богом, чи то дияволом", - додав Євген Клопотенко.

Євген Клопотенко, скріншот: Instagram
Євген Клопотенко, скріншот: Instagram

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Нагадаємо, Євген Клопотенко зізнався, для чого насправді йому ресторан: "Це чесна історія"

Як повідомляв "Знай.ua", Євген Клопотенко знайшов оригінальне застосування борщу: "Хотілося потонути"

Знай.ua писав, Євген Клопотенко розповів, як спокушає жінок: "Потрібні тільки огірки"