Кулінарний експерт Євген Клопотенко, незважаючи на свій багатий досвід, все ще відкриває для себе нові сторінки української кухні, але і продовжує ділитися смачними рецептами на сторінці в соціальних мережах.
Зараз він, у своєму Instagram-акаунті, де за його життям стежать понад 550 тисяч осіб, поділився рецептом смачних кексів, перед якими просто неможливо встояти. Їх хочеться ще і ще, і краще запивати все чорним міцним чаєм, щоб був контраст смаків на межі.

Євген Клопотенко, instagram.com/klopotenko
Євген Клопотенко, instagram.com/klopotenko

"Хоч я і сильний і суворий (ну, може не сильно суворий, але випендрюватися люблю) чоловік, але від цих кексиків м'якшаю. До того ж вони готуються з простих і доступних інгредієнтів, що збільшує привабливість рецепта і зменшує ймовірність саботажу з Вашого боку. Тобто приготуєте в будь-якому випадку", - написав він у підписі до публікації.

Для того щоб приготувати ці кекси, з інгредієнтів знадобиться борошно в кількості 360 грам, розпушувач 10 грам, три яйця, цукор 100-150 грам, ванільний цукор 10 грам, 250 г кефіру, щіпка солі і один апельсин - цедра і сік.

"Яйця поєднуєте з цукром (звичайним і ванільним), додаєте кефір, перемішуєте, натираєте цедру апельсина, вичавлюєте сік, знову перемішуєте, додаєте борошно з розпушувачем, і знову перемішуєте. Наливаєте в маленькі миленькі формочки і печете 25 хвилин при 180 градусах. Потім дістаєте і даєте охолонути. Поки кекси випускають пар, заварюєте чай. Чорний. І ніякий інший. Тому що чорний чай з апельсином-це любов, придумана чи то богом, чи то дияволом", - додав Євген Клопотенко.

Євген Клопотенко, скріншот: Instagram
Євген Клопотенко, скріншот: Instagram

Популярні новини зараз

Олена Зеленська знялася в одязі люксових брендів - Dolce & Gabbana і Prada: поки українці "плачуть" над комуналкою

Вагітна Марічка Падалко з Єгором Соболєвим зворушили українців почуттями: так виглядає вічне кохання

Олександра Кучеренко розповіла про фобію, яку не зрозуміє Дмитро Комаров: "Досі мені мстять"

Циклон імені Фаїни Раневської обрушиться на Україну, мороз скакне до -5-7 градусів: синоптик Діденко поділилася прогнозом

Показати ще

Нагадаємо, Євген Клопотенко зізнався, для чого насправді йому ресторан: "Це чесна історія"

Як повідомляв "Знай.ua", Євген Клопотенко знайшов оригінальне застосування борщу: "Хотілося потонути"

Знай.ua писав, Євген Клопотенко розповів, як спокушає жінок: "Потрібні тільки огірки"