У Міністерстві юстиції України розповіли про те, як боротися з галасливими сусідами. Що робити і куди звертатися, якщо вони заважають після 22:00.

Таким чином повідомляється, що пост був опублікований на офіційній сторінці Мін'юсту в соціальній мережі Facebook.

Як відомо, за українським законодавством заборонено голосно співати, кричати, запускати салют і феєрверки з 10 вечора до 8 ранку. Але, багато хто порушує це правило.

Якщо ж шум проводиться будівельної техніків, то її не можна використовувати вже з 21:00, а проводити ремонт на вихідних і в святкові дні і зовсім заборонено. Хіба що за згодою сусідів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Відповідно до наказу Міністерства охорони здоров'я від 22 лютого 2014 року, максимальний рівень шуму, який дозволений в будинках і квартирах становить: вдень – 50 децибел, вночі 40 децибел. Для готелю або гуртожитку 55 – максимальний рівень шуму вдень і 45 – вночі.

Для прикладу, 35 децибел - це цокання настінного годинника, 45 децибел – це шум розмови, 65 – це шум гучної розмови.

Якщо ж вам все ж не пощастило з сусідами, то спочатку слід з ними поговорити, пояснити все. Якщо вас не хочуть чути, то викликайте співробітників правоохоронних органів, робити це краще вночі, після 22:00.

Поліція, фото: Патрульна поліція
Поліція, фото: Патрульна поліція

За шум передбачено попередження, або ж штраф у розмірі від 80 до 255 гривень.

Також, можна звернутися до інспектора з колективною заявою, якщо його підпишуть інші сусіди. Йому можна і надати ролик того, як вони шумлять.

Нагадаємо, раніше У Харкові жорстоко побили головреда відомого видання: "цеглою по голові"

Як повідомляє портал "Знай.ua" У Львові поліцейські побили героїв АТО, очевидці киплять: "нові беркутята?"

Також "Знай.ua" писав, Доглядальниця жорстоко побила 98-річну стареньку заради грошей, на крики збіглися сусіди